З 1 серпня українцям видаватимуть оновлені водійські права та техпаспорти

Нові водійські права та техпаспорти: що змінюється з 1 серпня

Документи матимуть спеціальне маркування та QR-коди для перевірки інформації

З 1 серпня 2024 року в Україні почнуть видавати водійські права та техпаспорти на автомобілі нового зразка. Вони матимуть додаткові елементи захисту. Про це повідомив керівник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

Старі документи залишаються дійсними

На документах з'явиться спеціальне маркування з трьох літер і шести цифр. Це зроблено для того, щоб захистити документи від підробки. Також на техпаспорті у правому нижньому куті буде QR-код, який містить посилання на онлайн-сервіс Головного сервісного центру МВС, де можна перевірити свої документи. Якщо його просканувати, можна побачити всю інформацію про автомобіль з електронного реєстру.

“На захисному покритті бланків до голографічного зображення емблеми МВС додається спеціальне маркування. Воно складається з трьох літер і шести цифр. Такий посилений захист суттєво знизить ризики підробки документів”, – пояснив Микола Рудик. 

Як зазначили в пресслужбі МВС, всі документи, видані раніше в сервісних центрах МВС, залишаються дійсними, і громадяни можуть продовжувати ними користуватися. Однак, за бажанням, можуть звернутись сервісного центру МВС та обміняти на новий зразок посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію автомобілів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності