• Головна
  • Новини Львова
  • Не виплатили 100 тис.грн: суд зобов'язав Львівську міськраду розглянути 5-річну заяву учасника АТО

Не виплатили 100 тис.грн: суд зобов'язав Львівську міськраду розглянути 5-річну заяву учасника АТО

Суд зобов’язав ЛМР розглянути 5-річну заяву учасника АТО про допомогу

Заяву ветерана про виплату 100 тисяч гривень не розглянули ще з 2019 року

Львів'янин-учасник АТО через суд домігся розгляду справи щодо виплати матеріальної допомоги. Суд визнав бездіяльність Львівської міськради. Про це йдеться у рішенні суду від 2 липня цього року.

Учасник АТО вимагав ще моральну компенсацію понад 80 тис. грн

За даними справи, ще у вересні 2019 року, учасник АТО подав заяву у ЦНАП на отримання одноразової матеріальної допомоги у розмірі 100 тисяч гривень для вирішення соціально-побутових питань. Однак його заяву так і не розглянули. У квітні 2023 року не отримавши допомогу, чоловік звернувся до суду. Він вимагав визнати бездіяльність міської ради протиправною, зобов'язати виплатити йому 100 000 гривень допомоги та компенсувати моральну шкоду в розмірі 81 983 гривень.

За його словами, у міськраді йому відповідали, що такі заяви розглядає Громадська комісія із захисту інтересів учасників АТО, а до розгляду його заяви ще не дійшла черга. А з моменту повномасштабної збройної агресії комісія призупинила свою роботу.

Суд визнав бездіяльність Львівської міськради

У березні цього року Львівський окружний адміністративний суд визнав бездіяльність Громадської комісії протиправною та зобов'язав її розглянути заяву позивача і виплатити 100 000 гривень. Однак, суд відмовив у компенсації ветерану моральної шкоди. Не погодившись з цим рішенням, учасник АТО подав апеляцію, наголошуючи, що воно не гарантує швидкого отримання коштів і не враховує завдану йому моральну шкоду.

Попри це апеляційний суд, розглянувши справу, вирішив залишити попереднє рішення без змін. Суд не встановив зв'язку між бездіяльністю міської ради та необхідністю відшкодування моральної шкоди.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності