Через спеку у Львові удвічі зросла кількість пацієнтів терапевтичних відділень

Через спеку у Львові удвічі зросла кількість пацієнтів терапевтичних відділень

Люди звертаються з ознаками перегріву і загостреними хронічними хворобами

У Львові, через сильну спеку, вдвічі збільшилась кількість звернень до лікарні Св. Пантелеймона. Кожен день до відділення невідкладної допомоги лікарні звертається близько 40 пацієнтів. Про це 12 липня повідомили в Першому медичному об'єднанні Львова.

Причини звернень

Постраждалі від сильної спеки і тривалого перебування на вулиці, в тому числі безпосередньо на сонці, звертаються в лікарню Св. Пантелеймона через перегрів або загострення хронічних хвороб, зокрема серцево-судинних захворювань.

Лікарня підготувала рекомендації від терапевтів, як уникнути перегріву.

Отже, що варто знати: під час спеки суттєво пришвидшується метаболізм, починається активне охолодження організму шляхом потовиділення. А з цим наш організм втрачає велику частину електролітів. А це призводить до зміни артеріального тиску: він або падає, або стрімко зростає та призводить до гіпертонічного кризу”, — пояснює терапевт Мирослав Байцар.

Лікарі рекомендують в особливо спекотні дні:

  1. Уникати перебування на сонці з 11 до 16 години;
  2. Пити щонайменше два літри води;
  3. Охолоджувати шкіру;
  4. Уникати  активних фізичних навантажень;
  5. Носити легкий одяг, сонцезахисні окуляри, головний убір;
  6. Використовувати SPF-крем для захисту шкіри від шкідливих ультрафіолетових променів;
  7. Не вживати алкоголю.

“Якщо дотримуватись таких простих правил, перегріву можна уникнути. А люди із хворобами серця, судин, цукровим діабетом та іншими хронічними захворюваннями — значно легше перенесуть спеку”, — зазначив Мирослав Байцар.

Нагадаємо, у Львові у четвер, 11 липня, температура повітря сягнула рекордної позначки. Востаннє аномальна спека у цей день була 22 роки тому. Напередодні ж синоптики зафіксували на 0,9°C вищу температуру від попереднього рекорду. Температура повітря сягнула 33,4°C.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності