• Головна
  • Новини Львова
  • Колишній керівник Галицької РА уник покарання за незаконну приватизацію Будинку вчених

Колишній керівник Галицької РА уник покарання за незаконну приватизацію Будинку вчених

Колишній керівник Галицької РА уник покарання за незаконну приватизацію Будинку вчених

Іван Лозинський у 2005 році передав Будинок вчених у власність профспілки працівників освіти і науки

Галицький районний суд Львова визнав колишнього начальника Галицької районної адміністрації Івана Лозинського винним у незаконній приватизації Будинку вчених. Чиновник у 2005 році розпорядився віддати будівлю Львівська обласній організації профспілки працівників освіти і науки. Попри це йому вдалося уникнути покарання, йдеться у вироку, який оприлюднили 4 липня в Єдиному державному реєстрі.

Деталі справи

Іван Лозинський, який з 2004 і до 2006 року був керівником Галицької РА, у 2005 році видав розпорядження про приватизацію Будинку вчених на користь Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки. Як стверджують прокурори, Лозинський не мав права розпоряджатись майном, яке було у власності Львівської обласної ради.

Екскерівник Галицької РА своєї вини не визнав. Він пояснив, що діяв в межах закону, і окрім нього документи також погоджували інші працівники районної адміністрації. Своє рішення він також обґрунтував постановою президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки, що дозволяла передати майно у власність своїй львівській організації. Втім суд вирішив, що цей документ не є підставою для приватизації об'єкта комунально власності.

Посилання стороною захисту на рішення Господарського суду міста Києва, що скасовано станом на сьогодні, про визнання частково недійсною ухвали Львівської обласної ради № 236, в частині віднесення до комунальної власності приміщення Будинку вчених, лише підтверджує, що на час прийняття головою Галицької районної адміністрації Львівської міської ради Іваном Лозинським розпорядження, будівля належала до обласної комунальної власності, і на той час були відсутні правові підстави для прийняття вказаного розпорядження” — йдеться у вироку.

Суд визнав Івана Лозинського винним у вчинені кримінального злочину за статтею про службову недбалість. Йому призначили два роки позбавлення волі і на три роки заборонили займати управлінські посади. Проте суд звільнив його від покарання у зв`язку із закінченням строків давності справи.

До слова, навесні 2024 року Львівська облрада повернула у свою власність Будинок вчених. Приміщення Будинку вчених загальною площею понад 3200 кв. м, яке розташоване в центрі Львова, на вулиці Листопадового чину, 6, знову в повному розпорядженні комунальників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності