Депутати погодили приєднання водопроводу Дублян до Львівводоканалу

Водопровід Дублян переходять у власність Львівської громади

У Дублянах вже збудували нову ділянку водогону

У четвер, 4 липня, депутати Львівської міської ради на сесії прийняли у власність громади водопровідне господарство Дублян. “За” таке рішення проголосували 50 депутатів. Це означає, що тепер послуги з централізованого водопостачання мешканцям Дублян надаватиме комунальне підприємство “Львівводоканал”.

За водопостачання в Дублянах відповідав місцевий університет

Історія приєднання водопроводу триває вже понад три роки. Нещодавно, з 19 червня у Дублянах впродовж 5 днів не було води. Зазначимо, об'єкти водопровідно-каналізаційного господарства у Дублянах належали Львівському національному університету природокористування, який розташований у тому ж місті. Це старі об'єкти інфраструктури, побудовані ще у 60-70-х роках минулого століття, включаючи насосні станції та сільські водопроводи.

Тепер ці об'єкти перейдуть у власність Львівської міської територіальної громади, це означає, що мешканці Дублян отримуватимуть питну воду з підземних свердловин “Львівводоканалу”.“Загалом матимемо понад 2 тис. нових споживачів: 1976 абонентів – фізичних осіб та 44 абоненти – юридичні особи”, — розповіли у ЛМКП “Львівводоканал”.

Для реалізації цього проєкту місто вже збудувало нову ділянку водопроводу, яка з'єднає існуючі мережі Дублян з головним водогоном. Це дозволить технічно забезпечити подачу води жителям.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності