Мер Львова створив робочу групу для боротьби з прокатом дитячих машинок

Прокат дитячих машинок перед Оперним: міськрада створила робочу групу

Міськрада заборонила прокат дитячих авто на площі перед Оперним театром ще сім років тому

У вівторок, 2 липня, Львівська міськрада оприлюднила розпорядження міського голови Андрія Садового про створення робочої групи з “унеможливлення використання дитячих автомобілів на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької”.

Робоча група з боротьби дитячими машинками перед Оперним театром має обговорити те, як припинити прокат дитячих авто на площі. Свої висновки і пропозиції група має надати міському голові Андрію Садовому.

Очолила робочу групу керуюча справами виконавчого комітету Наталія Алєксєєва. Секретар — головний спеціаліст відділу правової експертизи з економічних та інфраструктурних питань юридичного департаменту С. Полійчук. До складу групи увійшли:

  • Олег Забарило — директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури
  • Гелена Пайонкевич — директор юридичного департаменту
  • Галина Гладяк — голова Галицької районної адміністрації
  • Руслан Ахметшин — в. о. директора Львівського комунального підприємства “Муніципальна варта“
  • Василь Шелемей — в. о. директора комунального підприємства “Адміністративно-технічне управління“.

Прокат машинок міськрада заборонила 7 років тому

До слова, прокат машинок перед Оперним заборонили ще в 2017 році ухвалою “Про затвердження Положення про порядок надання послуг у сфері відпочинку та розваг на території м. Львова”. “Забороняється розміщення об’єктів для надання послуг у сфері відпочинку та розваг… На просп. Свободи (у тому числі на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької)” — йдеться в ухвалі.

Крім того, у 2020 році, виконком ухвалив рішення, що за прокат машинок перед театром Опери і балету складатимуть протоколи про адміністративне правопорушення. “Так, роз’яснювальні роботи планують проводити не лише із підприємцями, а й з батьками, що беруть на прокат машинки і дозволяють дітям кататись у невідведених для цього місцях,” — зазначали в ЛМР. Попри зазначені заборони, прокат машинок перед Оперним не припинився.

Нагадаємо, у березні міськрада повідомляла, що у Львові облаштують окремі паркінги для орендованих електросамокатів. Згодом Bolt призупинив прокат самокатів у Львові після нових вимог міської ради.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності