• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові частину міського озера почистять від водоростей: домівки качок не чіпатимуть

У Львові частину міського озера почистять від водоростей: домівки качок не чіпатимуть

Озеро на Симоненка

Чищення озера розпочнуть 2 липня. Триватиме процес воно півтора-два тижні

Озеро на вулиці Симоненка у Львові очистять від водоростей. Проте не усе, а лише частину. Адже в озері мешкають качки, житло яких не чіпатимуть. Про це 1 липня повідомили у Львівській міській раді.

У вівторок, 2 липня, озеро розпочнуть чистити від очерету та водоростей. Як пояснюють у Франківській районній адміністрації, чиститимуть лише більшу частину озера. Іншу — меншу, чистити не будуть, адже там живуть качки. “У нас на балансі є озеро на вулиці Симоненка (біля поліклініки). Останній раз озеро чистили минулого року, теж в липні. Відзначу, що такі очистки проводимо щороку, оскільки у водоймі немає проточної води, а тому вона застоюється”, — йдеться у повідомленні.

У Франківській райадміністрації зазначили, що усі роботи відбуватимуться згідно з рекомендаціями від управління екології та природних ресурсів, щоб зберегти водойму та качок. “До робіт залучатимемо спецтехніку, адже треба працювати у воді. Роботи триватимуть приблизно півтора-два тижні. Загальна їх вартість — 97,4 тисячі гривень”, — пояснили у Франківській районній адміністрації.

Нагадаємо, на озері Наварія, неподалік Щирецького водосховища, облаштують спортивно-оздоровчу та реабілітаційну зону. Планують розчистити частину берега озера, щоб облаштувати там спортивні зони для дітей та дорослих, і зони відпочинку. Також біля озера з’явиться будівля для зберігання човнів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності