У Львові на Левандівському озері реанімували 12-кілограмового білого амура

Скриншот зі сторінки Артема Шибанова в TikTok

Чоловік, який зловив білого амура, повернув його у водойму лише через сім годин. Доглядальникам озера довелося реанімувати рибину

У Львові на Левандівському озері, 29 лютого чоловік виловив 12 кілограмового білого амура. За умовами риболовлі в межах міста, він мав випустити рибину назад в озеро, проте чоловік забрав її додому і повернув лише за 7 годин. У групі “Озеро Левандівське” у Facebook повідомили, що після повернення в озеро білий амур перевернувся догори животом, тож екоактивістам довелося реанімувати рибину.

Про те, що у Левандівському озері виловили 12-кілограмового білого амура стало відомо з відео, яке 29 лютого опублікував рибалка Артем Шибанов. На відео він показує, яку виловив рибину. І зазначає, що це його власний рекорд.

LVIV.MEDIA намагалося зв’язатися з ним, проте, поки що, Артем на повідомлення не відповідає. Водночас у групі “Озеро Левандівське” у Facebook розповідають про цей випадок.

Як йдеться у пості, чоловік, який виловив білого амура, відпустив його в озеро не одразу, як це передбачено правилами спортивної риболовлі, а лише через сім годин. Риба важила 12,4 кг. “Хлопець який його зловив і забрав, через сім годин привіз його назад і випустив. З його (Артема Шибанова, який виловив рибу — ред.) слів , рибина травмувалась, і він вирішив її забрати додому реанімувати, проколом плавального міхура. Зауважу, таку процедуру роблять судакам, ще, здається, окуням, коли їх ловлять з великої глибини, з більше ніж десяти метрів. Вперше чую що таке роблять рибам родини коропових, ще й в мілких водоймах”, — зазначив у повідомленні адміністратор сторінки Левандівського озера.

Лише пізно ввечері Артем Шибанов привіз білого амура назад до озера. Проте рибина, яку відпустили у водойму не попливла, а перевернулася догори животом.

Posted by Роман Роман on Wednesday, February 28, 2024

“Історія з тим амуром ще не завершена, бо він після того, як його відпустили, перевернувся догори животом, і його прибило до берега. Його якийсь час намагалися реанімувати, але він сам не плив. Тоді ми вирішили занести в очерет, зафіксувати його там спиною до гори між тростинами, і так залишити до ранку, це була 23:45 година. Далі я прийшов його провідати о 04:45, його вже там не було, тобто він скоріше всього поплив сам. Це не означає що рибина виживе, але надія є”, — йдеться у повідомленні.

Posted by Роман Роман on Wednesday, February 28, 2024

Колишня очільниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова розповіла LVIV.MEDIA, що риболовля в межах міста можлива лише за умови, якщо рибу одразу ж повертають у водойму. Окрім того, є чимало правил самого вилову риби. Зокрема, її з води мають витягувати сачком, а також бути з нею вкрай обережним, щоб не травмувати.

“Люди які розуміють як її зловити так, щоб не пошкодити, вони її акуратно мають ловити, мають використовувати сачок. Фотографуватися з рибою мають при землі, не піднімаючи вверх, і відпустити одразу. Так ловити рибу в місті можна”, — зазначила Олександра Сладкова.

У групі Левандівського озера водночас зазначають, що чоловік, який забрав рибу додому, визнав, що помилився. Саме тому і приніс амура назад. “Що Артема змотивувало рибу забрати і через досить довгий час повернути, ми тепер можемо тільки здогадуватись. Але він свою помилку визнав, рибу повернув, а це на сьогодні дорого варте. Навіть намагався нам компенсувати її вартість фінансово”, — пишуть рибалки.

І додають, що Артем Шибанов не львівʼянин, тож він міг не розуміти всіх особливостей цієї водойми, “і не знав, що в нас тут є певна рибацька тусовка, яка про водойму дбає”. “Нехай ця історія залишиться для нього і для всіх нас уроком. Важливіше, щоб риба залишалася в Левандівському озері, ніж в когось у ванні, чи на пательні. Відпускайте рибу одразу”, — йдеться у повідомленні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності