На озері неподалік Львова облаштують спортивно-оздоровчу та реабілітаційну зону

На озері неподалік Львова облаштують спортивно-оздоровчу та реабілітаційну зону

Реабілітаційна зона з’явиться на території біля Щирецького водосховища

На території озера Наварія, неподалік Щирецького водосховища, Львівська міська рада планує облаштувати спортивно-оздоровчу та реабілітаційну зону. Проєкт має на меті створити більше умов для реабілітації поранених військових. Рішення про облаштування території біля водосховища ухвалили на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради у понеділок, 3 червня.

За проєктом рішення, у міській раді планують розчистити частину берега озера, щоб облаштувати там спортивні зони для дітей та дорослих, і зони відпочинку. Також біля озера з’явиться будівля для зберігання човнів.

“В межах цього проєкту ми активно співпрацюємо з Пустомитівською міською радою, адже озеро розташоване на їхній території. Ми вже отримали дозвіл на виконання робіт в цій зоні, а рішення Виконавчого комітету дозволить нам вже укласти договір та розпочати виконання плану”, — зазначив директор департаменту природних ресурсів, будівництва та розвитку громад Тарас Кубай.

За словами директора департаменту, спортивно-оздоровчу зону розробили, щоб збільшити можливості для реабілітації поранених військових. Витрати на реалізацію проєкту, за рішенням Виконавчого комітету ЛМР має на себе взяти громадська організація “Спортивний клуб “Отаман“. Утриманням реабілітаційної зони поблизу водосховища після завершення робіт займатиметься ЛКП “Львівтеплоенерго“.

Рішення про облаштування території прийняли одноголосно. “Зараз ми отримуємо допомогу від наших міст-партнерів з реабілітацією поранених військових, зокрема на воді. Водночас нам потрібно вибудовувати екосистему й тут”, — додав перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності