• Головна
  • Новини Львова
  • Безплатна пересадка у громадському транспорті Львова з 1 липня діятиме лише для студентів

Безплатна пересадка у громадському транспорті Львова з 1 липня діятиме лише для студентів

Дешевша поїздка: лише студенти з Леокарт зможуть не платити за пересадку

Раніше цю можливість обіцяли всім пасажирам, що мають ЛеоКарт

З 1 липня у Львові розпочнеться система безоплатної пересадки в міському громадському транспорті почне діяти лише для власників студентських карток ЛеоКарт у тестовому режимі. Таке рішення ухвалив виконавчий комітет, повідомили у п’ятницю, 28 червня, у Львівській міськраді.

На першому етапі безкоштовну пересадку зможуть здійснювати лише студенти, які мають ЛеоКарт. Це близько 18 тисяч осіб. Тестовий період триватиме від кількох днів до кількох тижнів. Після випробування та усунення недоліків, цю можливість обіцяють поширити на всіх власників загальних ЛеоКарт, яких наразі близько 114 тисяч. У вівторок, 25 червня Львівська міськрада анонсувала можливість змінювати громадський транспорт у межах 40 хвилин без нової оплати для всіх власників ЛеоКарт.

Щоб платити за проїзд з пересадкою лише раз — слід мати гроші на всі поїздки

LVIV.MEDIA розповідав про систему пересадки, що діятиме з липня у Львові. При вході в наступний транспорт пасажир знову має прикласти карту, але система спише кошти лише за одну поїздку. Всі подальші пересадки, здійснені в межах 40 хвилин від першої валідації, система розцінюватиме як одну поїздку вартістю 13 грн. Кількість пересадок не обмежена, але кожну поїздку необхідно реєструвати.

Система працюватиме на всіх видах міського транспорту — автобусах, трамваях і тролейбусах. При цьому на картці повинен бути достатній баланс для валідації всіх поїздок. Остаточний розрахунок відбуватиметься вночі: якщо пасажир встиг здійснити пересадку в межах 40 хвилин, з рахунку спишеться вартість лише однієї поїздки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності