У Львові обмежили кількість безкоштовних поїздок у транспорті для пільговиків

У Львові обмежили кількість безкоштовних поїздок для пільговиків

У міськраді запровадили ліміт у 60 поїздок на місяць

У п’ятницю, 28 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про обмеження кількості безоплатних поїздок у міському транспорті для власників пільгових ЛеоКарт. Обмеження стосуються двох категорій пільговиків.

Ліміт діятиме з 1 липня

Від понеділка, 1 липня, вводяться нові правила проїзду у громадському транспорті для двох пільгових категорій пасажирів. Йдеться про пенсіонерів за віком та людей з інвалідністю III групи. Згідно з новими правилами, ці категорії громадян зможуть безкоштовно користуватися міським транспортом Львова лише 60 разів на місяць. Обмеження стосується всіх видів міського пасажирського транспорту на території Львівської міської територіальної громади.

“Якщо брати загальний відсоток скільки ці дві категорії займають в кількості поїздок, це орієнтовно 70 % з усіх категорій. В середньому у нас на одну карточку ЛеоКарт припадає близько 18 поїздок, але ми фіксуємо в системі, що є пільговики, які їздять 100, 200, 300 і більше разів впродовж місяця. Ми пропонуємо застосувати обмеження — 60 поїздок. Це дасть можливість міському бюджету зекономити близько 30 млн грн щорічно”, — пояснив директор департаменту міської мобільності міськради Олег Забарило.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міської ради невикористані поїздки анулюються вкінці місяця. Тобто, перенести їх і доплюсувати на наступний місяць не можна. Понадлімітно користуватися громадським транспортом ці пільговики зможуть вже на платній основі.

Люди матимуть можливість здійснити впродовж місяця 60 безкоштовних поїздок. А за 61-шу та за кожну наступну впродовж календарного місяця вони вже оплачуватимуть самостійно повну вартість – 13 грн/поїздка. Тому пільговикам, які їздять багато впродовж календарного місяця, необхідно подбати про наявність коштів на балансі своєї пільгової ЛеоКарт. Адже у випадку понадлімітного користування транспортом, на пільговій ЛеоКарт, якщо її не поповнювати, утворюватиметься від’ємний баланс, і система заблокує картку. Щоб розблокувати ЛеоКарт, слід поповнити рахунок картки на відповідну суму”, — додав Забарило. 

Нагадаємо, у травні у Львові пасажир-пільговик за місяць здійснив 452 безплатні поїздки, тоді у міськраді почали розглядати можливість введення ліміту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності