У Львові вже 85 жінок безплатно пройшли цикл штучного запліднення

Дитина

Жінки скористалися державною програмою запліднення іn vitro

Вже 85 пацієнток скористалися можливістю пройти цикл штучного запліднення у Львівському обласному перинатальному центрі. Кожна з них лікувалася від безпліддя за державні гроші. Про це 26 червня повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Лікування безпліддя у Львівському обласному перинатальному центрі проводять за гроші держави. Адже Центр надає медичну допомогу в межах пакета НСЗУ “Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro)”.

“Команда лікарів відділення допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ) — це висококваліфіковані фахівці. Задля покращення результатів роботи вони постійно вивчають новітні тенденції галузі та впроваджують у свою практику передові методи лікування безпліддя. Наша ембріологічна лабораторія створена за принципом «чистих приміщень», що надзвичайно важливо для успішних результатів. Також у нас високий показник ефективності лікування з використанням методик ДРТ і він становить 63%”, – зазначила директорка Львівського обласного перинатального центру Марія Малачинська.

Нагадаємо, у 2024 році в Україні вперше безкоштовно розпочали лікувати безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій. У МОЗ зауважили, що направлення жінок для проведення першого курсу лікування безплідності проводитимуться лише за медичними показами. На початку впровадження програми з лікування безпліддя за державний кошт прогнозували, що зможуть зробити 30 400 циклів запліднення. Очікувана кількість новонароджених після проведення штучного запліднення – близько 10 тис.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності