Тенісистка зі Львівщини Соломія Братейко їде до Парижу на Олімпіаду

Соломія Братейко

Для спортсменки це перші Олімпійські ігри

Вихованка львівської школи настільного тенісу, 25-річна Соломія Братейко, отримала перепустку на Олімпіаду-2024 в Парижі. Вона стала третьою серед українських майстрів настільного тенісу, які змагатимуться на Олімпіаді. Про це 19 червня повідомили у Відділенні НОК у Львівській області.

Соломія Братейко — підопічна Маргарити Песоцької та Віктора Дідуха. Вона не зуміла здобути ліцензію на кількох кваліфікаційних турнірах, проте пройшла за добором — потрапила у число 11 найкращих тенісистів у світовому рейтингу з тих, які ще не мали ліцензії.

Для 25-річної уродженки Андріївки з Красненської селищної ТГ Золочівського району Львівщини Олімпійські ігри в Парижі будуть першими в кар'єрі. У відділенні національного олімпійського комітету зазначають, що зараз спортсменка представляє Київ.

Нагадаємо, лучниця Вероніка Марченко виборола третє місце на світовому кваліфікаційному турнірі та виборола ліцензію на участь в Олімпійських Іграх у Парижі. Також 26-річна українська борчиня Оксана Лівач, представниця Львівської області у жіночій боротьбі, здобула ліцензію на Олімпійські ігри-2024 року, перемігши чотириразову олімпійську призерку Марію Стадник на європейському відбірковому турнірі в Баку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності