• Головна
  • Новини Львова
  • Львівський велоспортсмен з інвалідністю змагатиметься на Паралімпійських іграх у Парижі

Львівський велоспортсмен з інвалідністю змагатиметься на Паралімпійських іграх у Парижі

Павло Баль

На змаганнях з паравелосипедного спорту будуть представлені 48 країн світу

Спортсмен зі Львівщини Павло Баль змагатиметься на XVII літніх Паралімпійських іграх 2024 року у Парижі у паравелосипедному спорті на шосе. Про це 18 червня повідомили в Управлінні молоді та спорту Львівської ОДА.

“Атлет виступає у класі MH5 – це категорія спортсменів, які змагаються у сидячій позиції на хендбайках, тобто приводять велосипед у рух завдяки верхньому плечовому поясу. Програма змагань включає перегони з роздільним стартом - ІТТ на дистанції приблизно 25 км та групові перегони - RR на дистанції 60-65 км”, — йдеться у повідомленні.

Загалом на змаганнях з паравелосипедного спорту представлені 48 країн світу, зокрема у класі MH5 - 14 (Нідерланди, Франція, Італія, Португалія, Іспанія, США, Велика Британія, Китай, Таїланд, Колумбія, Естонія, Польща, Бразилія, Україна).

“Павло Баль є представником Львівського регіонального центру "Інваспорт", його тренує Богдан Добранський. Також він є героєм однієї з серій відеопроєкту управління молоді та спорту ЛОВА "На межі" – циклу історій про медалістів та учасників найпрестижніших міжнародних змагань серед ветеранів “Ігор Нескорених” та інших світових змагань серед осіб з інвалідністю”, — розповів керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Нагадаємо, у січні львівський спортсмен Павло Баль виграв “золото” на етапі Кубка світу з лижних перегонів серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. На попередньому етапі Кубка світу з лижних перегонів Баль здобув чотири нагороди — дві срібні та дві бронзові. А у липні 2023 року Павло Баль взяв участь у велоперегонах Gran Fondo. Дистанцію спортсмен долав за допомогою хендбайку — триколісного велосипеда, який має трохи відмінний від звичайного дизайн і приводиться в дію за допомогою рук. Здолати 85 кілометрів Павлові вдалось за 2 години 35 хвилин 30 секунд. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності