• Головна
  • Новини Львова
  • Реконструкція Центру променевої терапії лікарні св. Пантелеймона здорожчала на 16 млн грн

Реконструкція Центру променевої терапії лікарні св. Пантелеймона здорожчала на 16 млн грн

Реконструкція Центру променевої терапії лікарні св. Пантелеймона
Фото: Роман Балук для Львівської міської ради

Додаткові витрати лікарня пояснила зміною архітектурних рішень

Львівська лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги оголосила додаткову закупівлю на реконструкцію з добудовою блоку дистанційно-променевої терапії на вулиці Івана Миколайчука. Вартість додаткової закупівлі — понад 16 млн грн. Відповідне оголошення було опубліковане у понеділок, 17 червня у системі ProZorro.

Загальна вартість ремонту становитиме 82 мільйонів гривень

Згідно з тендерною документацією, вартість додаткових робіт становить 16 млн 128 тис. грн. “Виникла необхідність у виконанні додаткових робіт у зв'язку зі зміною архітектурних рішень щодо розсувних дверей, фасаду, а також окремих конструктивних рішень з системи вентиляції”, — йдеться в обґрунтуванні закупівлі. Джерелом фінансування вказаний власний бюджет лікарні. Додаткові роботи медичний заклад замовить у того ж підрядника, який виконує реконструкцію — ТОВ “Вельт Капітал”.

У січні 2023 року ТОВ “Вельт Капітал”, яке було єдиним учасником торгів, перемогло на тендері з реконструкції з добудовою блоку дистанційно-променевої терапії до будівлі 1 ТМО Львова на вул. Миколайчука, 9 із пропозицією 62 млн 684 тис. грн. Додаткова закупівля на суму 16,1 млн грн здорожчує загальну вартість реконструкції — тепер вона сягає понад 82 млн грн. Центр променевої терапії на базі Лікарні св. Пантелеймона відкрили у грудні 2023 року.

Окрім того, у березні 2024 року ТОВ “Вельт Капітал” перемогло у тендері на капітальний ремонт із утепленням фасаду будівлі лікарні св. Луки, яка також входить до 1 ТМО Львова. Вартість ремонту — понад 40 млн грн.

“Вельт капітал” викривали на завищенні цін

За даними аналітичної системи YouControl ТОВ “Вельт Капітал” створили 8 років тому. Основний вид діяльності — Будівництво житлових і нежитлових будівель. Власницею фірми є львів'янка Тетяна Павленко. Компанія ТОВ "Вельт Капітал" неодноразово ставала об'єктом журналістських розслідувань через завищені ціни та імітацію конкуренції на торгах. Зокрема, видання "Наші гроші" повідомляло про низку підрядів "Вельт Капіталу" на будівництво лісових доріг із завищеними цінами на матеріали. Журналісти також виявили завищені розрахунки вартості матеріалів на ремонт школи у Милятичах на Львівщині.

Крім того, видання NGL.media розповідало, що у 2018 році ТОВ "Вельт Капітал" "розіграло" між із ПП "Арагас" тендер на ремонт приміщення колишнього Російського центру у Львові вартістю 6,1 млн грн. Раніше обидві компанії очолювала одна керівниця.

Нагадаємо, у квітні журналісти викрили завищення вартості ремонтів двох відділень лікарні швидкої допомоги. Йдеться про нейрохірургічне відділення, а також про приймальне відділення 6-го блоку головного корпусу Першого медоб’єднання Львова, до складу якого входить Лікарня швидкої допомоги.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності