У Львові судили 28-річного військового за пʼяну ДТП

У Львові судили військового за пʼяну ДТП

28-річний військовий влетів у дерево, стовп і металеву огорожу. Внаслідок ДТП тяжкі тілесні ушкодження отримав пасажир

Франківський районний суд Львова визнав винним 28-річного військовослужбовця Сергія Ф. у вчинені ДТП в нетверезому стані. Їдучи за кермом Renault Laguna, Серій Ф. не впорався з керуванням і зіткнувся спочатку з деревом, потім зі стовпом і металевою огорожею. Від зіткнення отримав тяжкі тілесні ушкодження 21-річний пасажир авто. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 13 червня в Єдиному державному реєстрі.

Переплутав газ з гальмами

Аварія трапилась в кінці березня 2023 року. Близько 23:00 на вул.Сахарова, у Львові, нетверезий 28-річний військовослужбовець втратив керування і виїхав на зустрічну смугу. Опісля обвинувачений виїхав на тротуар і зіткнувся з деревом, стовпом і металевою огорожею. На суді Сергій Ф. визнав свою вину повністю і розкаявся у вчиненому.

Пояснив, що керував автомобілем Renault Laguna. В машині був потерпілий. ДТП трапилась через те, що він замість гальм нажав на газ, наїхав на бордюр і машину понесло. Перед тим він з потерпілим вживали алкогольні напої, після чого він поїхав відвозити 21-річного потерпілого в гуртожиток. Зазначив, що в теперішній час знаходиться на військовій службі, має медаль та подяку, щиро розкаявся. Пообіцяв що більше алкоголь вживати не буде”, — йдеться у вироку.

На суді потерпілий зазначив, що Сергій Ф. відшкодував йому 10 тис. грн і що вони надалі дружать. Потерпілий просив суддю призначити 28-річному військовослужбовцю покарання без позбавлення волі.

Відтак суддя Галина Мигаль визнала винним Сергія Ф. у вчиненні кримінального правопорушення. Йому призначили покарання у вигляді двох років позбавлення волі й позбавили водійського посвідчення на п’ять років. Позбавлення волі йому замінили на два роки службового обмеження з відрахування 20% місячної зарплати в дохід держави.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності