• Головна
  • Новини Львова
  • Оплата проїзду у львівському транспорті банківською карткою: чому валідатор може її відхилити

Оплата проїзду у львівському транспорті банківською карткою: чому валідатор може її відхилити

Чому валідатор відхиляє банківську картку для оплати проїзду у Львові

Банківська картка могла бути заблокована для оплати проїзду, якщо її номер потрапив до програми “єВвідновлення”

У Львові при спробі оплатити проїзд безконтактно валідатор іноді відхиляє банківську картку чи гаджет з Apple Pay/Google Pay, видаючи червоний хрестик на екрані та подвійний звуковий сигнал. В чому причина відмови при валідації повідомили на сторінці “Електронний квиток ЛеоКарт” у четвер, 13 червня.

Валідатор не приймає банківську картку: в чому причина

Як зазначили у повідомленні, є три причини, чому валідатор може відхилити вашу карту при оплаті проїзду у громадському транспорті Львова:

  1. Недостатньо коштів на рахунку. Якщо на момент списання плати за поїздки балансу не вистачало, зняття не проходить і картку блокують в системі е-квитка. Після поповнення рахунку та списання заборгованості картку розблоковують і надалі можливість валідувати проїзд карткою повертається.
  2. Закінчився термін дії картки. Валідатор відхилятиме її, навіть якщо банк продовжив термін. Потрібно звернутися в банк для випуску нової.
  3. Номер картки потрапив до переліку "єВідновлення". Банки надавали номери цих карток для блокування у системі е-квитка, оскільки кошти з них призначені лише для компенсації за пошкоджене майно. Та звичайні банківські картки теж могли потрапити у діапазон номерів "єВідновлення". “Тобто, ваші банки надавали діапазон номерів карток і токенів Apple Pay/Google Pay, за якими закріплені картки програми єВідновлення, для блокування у системі е-квитка. А пізніше у цей діапазон номерів деякими банками були випущені й “звичайні” банківські картки, що не мають цільового призначення та відношення до єВідновлення,” — пояснили оператори електронного квитка у Львові.

Якщо ж картка відхилена через останню причину, тобто кошти на рахунку є і термін дії не закінчився, слід звернутися в банк, послугами якого ви користуєтесь. У випадку, коли сплатити проїзд картою неможливо, слід спробувати оплатити проїзд іншою, або ж готівкою чи Леокарт.

Нагадаємо, частині львівських школярів слід поновити дані Леокарт, аби мати змогу безкоштовно користуватись громадським транспортом влітку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності