На маршрутах Львівщини більшість водіїв не вмикають валідатори для е-квитка щодня

На маршрутах Львівщини більшість водіїв не вмикають валідатори для е-квитка щодня

Без відкритої зміни пасажири не можуть оплатити проїзд банківською карткою

На Львівщині лише 43% водіїв маршруток щоденно відкривали зміну на валідаторі, виїжджаючи на рейс. Йдеться про пристрої, на яких водіям потрібно вибрати маршрут, за яким вони курсуватимуть. Лише після відкриття зміни система автоматизованої оплати проїзду може приймати безготівкову плату від пасажирів. Про це повідомила у понеділок, 4 березня, компанія Smart Ticket Technology на своїй сторінці у Facebook.

Як йдеться в повідомленні оператора е-квитка на Львівщині, на маршрутах області загалом встановили 939 валідаторів. З усіх маршрутів, на яких встановили валідатори, щодня у рейс виїжджають близько 81%, тобто 756 маршруток. Згідно зі статистикою Smart Ticket Technology, лише 43% водіїв, які щоденно виїжджали в рейс в лютому, відкривали зміни.

“Важливо розуміти, що саме включений валідатор, який має відкриту зміну водієм, може приймати безготівкову оплату від пасажирів і вважається готовим до роботи. Така кількість не відкритих змін є грубим порушенням з боку приватних перевізників й очевидно унеможливлює багатьом пасажирам скористатися безконтактною формою оплати,” — зазначають у компанії Smart Ticket Technology.

Найкращі показники у лютому серед 18 найбільших приватних перевізників, які забезпечують транспортне сполучення в області, в перевізника “Автошлях”. Показник співвідношення відкритих змін водіями до середньої к-сті автобусів на лінії понад 90%. “Натомість аж у 5 приватних перевізників він (показник — ред.) менший за половину! Найнижчі показники у ПП “Тур-Авто”, ТзОВ “Міра і К” та ТзОВ “Автосвіт” — 41%, 42% та 44% відповідно,” — зазначає оператор е-квитка.

До слова, за лютий пасажири здійснили 40 тисяч транзакцій. З них понад 20 тисяч скористалися знижкою на оплату проїзду карткою. Нагадаємо, 1 лютого цього року компанія Smart Ticket Technology запровадила знижку 50 % на безготівкову оплату картою Visa на приміських та міжміських маршрутах Львівщини. До цього часу діяла знижка лише 20% від вартості проїзду. А 1 березня у компанії повідомили, що знижку 50% подовжать ще до кінця березня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності