Медуніверситет отримає 2 га у Винниках на будівництво реабілітаційного центру

Госпіталь у Винниках

Новий реабілітаційний центр будуватимуть згідно з угодою, яку підписали з Австрією ще два роки тому

Львівська міськрада розглядає питання поділу земельної ділянки госпіталю імені Юрія Липи у Винниках для будівництва нового реабілітаційного центру. Відповідний проєкт ухвали оприлюднили 12 червня на офіційному порталі міської ради Львова.

Йдеться про територію понад 10 га на вулиці Івасюка, 31, яка належить Львівському обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Ю. Липи. У лютому цього року міськрада надала госпіталю дозвіл на розробку документації для поділу цієї ділянки. Це необхідно для того, щоб одну її частину — 2 га, надати Львівському національному медичному університету імені Данила Галицького, який повинен збудувати Національний реабілітаційний центр.

Обласна рада ще торік ініціювала поділ ділянки

Цей проєкт реалізовуватиметься в межах угоди між урядами України та Австрії. Замовником будівництва визначено Львівський медуніверситет, а будівництво здійснюватиме австрійська компанія Vamed. Вартість проєкт становитиме 75 мільйонів євро. Центр займатиметься реабілітацією, протезуванням та реконструктивною хірургією.

Це питання обговорювали у Львівській обласній раді ще у вересні минулого року, саме тоді комісія з питань комунального майна вирішила звернутися до міськради з клопотанням про отримання дозволу на поділ земельної ділянки. Якщо депутати міської ради затвердять поділ, то госпіталь отримає 8,3 га — для обслуговування наявних будівель закладів охорони здоров'я, а медуніверситет на новій ділянці у 2 га, зможе збудувати реабілітаційний центр. Проєкт передбачає надання обом закладам землю у постійне користування.

До слова, на території госпіталю наразі функціонує реабілітаційний центр Superhumans. У оренді клініки перебуває чверть госпіталю.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності