Львівські лікарі виконали складну реконструкцію лопатки

Львівські лікарі виконали складну реконструкцію лопатки

Уламки кісток з’єднали між собою титановими пластинами і гвинтами, врятувавши пацієнта від інвалідності

У Львівській Лікарні Святого Луки успішно провели складну операцію — металоостеосинтез. 28-річний Михайло Кметь з Дунаївки Хмельницької області отримав складний перелом лопатки й потерпав від нестерпного болю, оскільки ніхто з лікарів не наважувався його оперувати, — повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова у середу, 12 червня. Чоловіку загрожувала інвалідність.

“Перелом був складний тому, що задіяна суглобова зона лопатки, яка відповідає за рухи в плечовому суглобі. Вона була зламана по трьох лініях у двох площинах. Відбулося повне зміщення суглобової поверхні, яка кріпить руку до тулуба. Якби не виконали цю операцію, пацієнт повністю втратив би змогу рухати рукою”, —-пояснює ортопед-травматолог лікарні Святого Луки Юрій Сенюк.

Ортопеди — травматологи з’єднали між собою титановими пластинами і гвинтами уламки кісток, щоб лопатка зрослася у правильному анатомічному положенні. Операцію провели під спеціальним рентгенівським контролем, аби зменшити величину операційних доступів і стежити за тим, щоб правильно зафіксувати кістки.

Михайло — колишній фітнес-тренер. Минулого року перебував у війську, однак був звільнений зі служби за станом здоров’я. Травму отримав пізніше, коли їхав на мопеді у справах. Наскочивши на яму, не впорався з керуванням і впав.

Наразі пацієнт почувається добре. Нарешті може потроху піднімати та згинати ліву руку. Незабаром на нього чекають заняття з фізичним терапевтом. Утім, має всі шанси на повне відновлення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності