Сотні вакансій: у Львові через мобілізацію бракує водіїв громадського транспорту

Львівська маршрутка

У місті є 210 вакансій для водіїв трамвай, тролейбусів та маршруток

У Львові через мобілізації критично не вистачає водіїв для роботи на міському громадському транспорті. В комунальних транспортних підприємствах міста близько 200 вакантних місць. Про це, 11 червня, повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

В "Львівелектротрансі" відкриті 50 вакансій водіїв тролейбусів і 40 - водіїв трамваїв. А в АТП-1, яке обслуговує автобусні маршрути, потрібно ще 100-120 водіїв автобусів. Причина нестачі — відтік кадрів, зокрема через мобілізацію до лав ЗСУ. Близько 25 працівників “Львівелектротрансу” нині служать в армії.

Працевлаштування жінок-водіїв може частково розв'язати проблему

За словами директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олега Забарила, проблема також у тому, що для водіїв електротранспорту потрібне тримісячне навчання в спеціальній школі підприємства. Груп небагато, вони не встигають готувати достатньо водіїв.

Щоб вирішити кадрову кризу, львівська мерія планує розширити діяльність навчального комбінату "Львівелектротрансу", співпрацювати з іншими навчальними закладами для підготовки водіїв автобусів, а також активніше залучати на роботу жінок-водіїв.

Нагадаємо, Львівському училищу передадуть автобус для навчання водіїв для АТП-1.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності