• Головна
  • Новини Львова
  • Львівський велопробіг "Кручу педалі, щоб вони жили" зібрав мільйон для дитячої лікарні

Львівський велопробіг "Кручу педалі, щоб вони жили" зібрав мільйон для дитячої лікарні

Львівський велопробіг "Кручу педалі, щоб вони жили"

У події взяли участь близько 150 учасників

У Львові 9 червня всьоме відбувся благодійний велопробіг “Кручу педалі, щоб вони жили”. Велопробіг організували, щоб зібрати 1 мільйон гривень для Західноукраїнського дитячого медичного центру. Про це повідомили у Львівській міській раді. Велопробіг організували благодійний фонд “Запорука” та Арсен Мірзоян.

“Сьомий рік поспіль збираємо кошти для потреб дитячого медичного центру. Цього разу хочемо на першому поверсі у приймальному відділенні створити маніпуляційну з можливістю хірургічного втручання, щоб можна було швидко надати допомогу, оглянути дитину і призначати подальші дії та лікування”, — розповіла Наталія Болібрух, керівниця львівського осередку БФ “Запорука”.

Частина загальної суми, а саме 220 500 гривень, була зібрана завдяки благодійним внескам партнерів та учасників велопробігу. Інша частина суми була додана від Львівської міської ради.

У події взяли участь близько 150 учасників, більшість приходили родинами та з дітьми. “Ми вирішили долучитися, тому що це має значення – допомога, підтримка один одного. Я прийшла з дітьми – щоб і вони могли підтримувати інших, і хочеться їх цього навчити. Я пояснила, з якою метою цей захід, і вони підтримали таку мету. Дощ трохи налякав зранку, але ми вирішили – намокнемо, але будемо разом і будемо щасливі, що зробили щось хороше”, — поділилася враженнями учасниця Оля Кубашик.

Подія розпочалась з руханки у центрі міста. Опісля учасники стартували від Оперного театру до вулиці Липинського – і назад. Під час події на локації велопробігу працював ярмарок.

Нагадаємо, торік на велопробізі була мета – зібрати щонайменше 500 тисяч гривень на реконструкцію та облаштування зони приймання важкохворих у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі у Львові.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності