На Сихові відкрили мурал на честь Героя України Юрія “Руфа” Дадака

На Сихові відкрили мурал на честь Героя України Юрія “Руфа” Дадака

Юрій Руф воював у складі 24-тої окремої механізованої бригади. Він загинув 1 квітня 2022 року у боях на Луганщині

У суботу, 8 червня, в Сихівському районі Львова відкрили мурал на честь Героя України Юрія Дадака з позивним "Руф". Великий портрет захисника з'явився на фасаді будинку на вул. Коломийській, 8. Про це повідомили на сторінці Сихівського району у Facebook.

Про мурал і Юрія Руфа

Ініціаторами створення стінопису стали ГО «Інститут Суспільних ініціатив», друзі та родина Героя. Ще у 2022 році у міськраді повідомляли, що планують створити такий мурал та почали збирати кошти на роботу художника та фарби. Тоді ж зазначили, що мурал розмістять на будинку, де жив Юрій Руф. Розмір роботи — 145 квадратних метрів. Юрій Руф воював у складі 24-тої окремої механізованої бригади. Він загинув 1 квітня 2022 року у боях біля міста Попасна Луганської області. У нього залишилася дружина та дві доньки.

До слова, він був автором патріотичної поезії про війну. Встиг видати кілька поетичних збірок, зокрема "Багряна лірика", "Час Революції", "На зламі епох" та "Ваніль чи сталь?!"

Нагадаємо, в кінці травня у Львові на будинку на вул. Трильовського відкрили мурал в пам’ять про загиблого військовослужбовця, львів’янина Тараса “Сихівського” Березюка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності