У Львові відкрили мурал Герою України Тарасу Чайці

У Львові відкрили мурал Герою України Тарасу Чайці

Мурал розмістили на стіні ліцею у якому навчався військовий

У середу, 1 листопада у Львові відкрили мурал на честь загиблого Героя України Тараса Чайки. Мурал намалювали на стіні Львівського наукового ліцею №1 ім. Б.-І. Антонича, у якому навчався військовий. Про це написала пресслужба Львівської обласної ради.

Львів’янин, командир розвідувального взводу 125-ї окремої бригади ТрО, Герой України, Тарас Чайка закінчив Львівський науковий ліцей №1 ще у 2010 році, саме тут вирішили розмістити пам’ятний мурал з портретом військового.

«Цей мурал буде нагадувати кожному з нас, а головне — вихованцям нашого наукового ліцею, — про ту ціну, яку український народ платить за свою незалежність, та про загиблих Героїв, яких ми зобов`язані пам`ятати, передаючи ту пам`ять з покоління в покоління», — зазначив Ярослав Гасяк, керуючий справами Львівської обласної ради.

Додамо, Тарас Чайка з позивним «Хімік» пішов добровольцем на війну ще у перші дні повномасштабного вторгнення. Він був командиром розвідувального взводу 125-ї окремої бригади ТрО. Військовий загинув рік тому, 2 листопада, під час виконання бойового завдання в Донецькій області. Автомобіль, яким він керував потрапив під танковий обстріл. Лейтенант Чайка отримав смертельне осколкове поранення, проте встиг спрямувати машину трохи далі від обстрілів, завдяки цьому врятував екіпаж. 29 вересня цього року військовий Тарас Чайка отримав звання Героя України посмертно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності