У Львові врятували новонародженого з рідкісним смертельним вірусом

У Львові врятували новонародженого з рідкісним смертельним вірусом

Вірус, який виявили у хлопчика, вражає мозок та може призвести до смерті

У Львові виходили новонародженого Дамʼяна з рідкісним вірусом, який вражає головний мозок. Про це 5 червня повідомили у Центрі дитячої медицини лікарні Охматдит. Родина новонародженого хлопчика із Мукачева Закарпатської області. Для його мами Олени це вже сьомі пологи.

Пологи у жінки почалися, коли вона приїхала до родичів на Львівщину

Жінка поїхала в гості до родичів у Жидачівський район Львівщини. Під час візиту в неї почались пологи. Тож Олена народила сина на 39 тижні вагітності у районному пологовому.

Після народження лікарі виявили у дитини неонатальну жовтяницю та розпочали лікування. На 6 добу після народження дитину виписали із пологового. Однак, жовтяниця не проходила. Показник білірубіну був 280. Це дуже великий рівень. Тож маля на 11 добу життя скерували до нашого Центру.

“Ми зробили усі необхідні аналізи та обстеження. У хлопчика був високий показник прямого білірубіну. А це означає, що це не звичайна жовтяниця, а специфічна. Також виявили, що у дитини рідкісний вірус, який вражає головний мозок та нервовий розвиток дитини. При невчасному лікуванні такі випадки завершуються летальністю. Результат у таких випадках дає застосовування специфічних, противірусних препаратів”, — наголосила лікар-неонатолог Мирослава Кушнір.

Хлопчик ще пів року буде під наглядом лікарів

Дамʼяну провели ряд процедур для лікування рідкісного вірусу. Стан дитини стабілізувався. Ще протягом пів року хлопчик буде під постійним контролем та спостереженням наших лікарів. Оскільки до 6 місяців Дамʼяна буде відбуватися додаткове лікування.

Нагадаємо, у Львові дворічному малюку пересадили нирку від 40-річного донора. Лікарі готувалися до операції майже півтора року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності