У Львові троє шахраїв продали фейкових AirPods на 1,2 млн грн

У Львові судили продавців підроблених навушників від Apple

155 пар конфіскованих навушників знищать

Личаківський районний суд Львова визнав винними Максима Б., Олександра Д. та Дениса О. в незаконному продажу фейкових навушників AirPods від компанії Apple. Зловмисники створили сторінку в Instagram, через яку й продавали підробки. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 4 червня у Єдиному державному реєстрі.

1,2 млн грн збитків

За даними вироку, троє зловмисників продавали підроблені навушники з травня 2022 по березень 2023 року. За майже рік вони встигли продати 155 пар AirPods. Один з продавців закуповував фейковий товар, двоє інших підробляли документи про оригінальність товару і наносили на навушники логотипи Apple inc.

Позначка “AirPods” та графічні знаки, які нанесені на контрафакт є схожими настільки, що їх можна сплутати з оригіналом. Згідно з висновками експерта у сфері інтелектуальної власності загальний розмір матеріальної шкоди, завданої компанії Apple Inc. становить 1,2 млн грн” — йдеться у вироку.

Усіх зловмисників визнали винними за кримінальною статтею про незаконне використання знаків для фірмових товарів. Продавцям признали штрафи по 40 тис. грн з кожного. Усі вилучені навушники знищать. Вирок суду ще може бути оскаржений.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності