Директора департаменту ЛМР судили за ігнорування депутатських звернень

Тарас Кубай

Народний депутат двічі надсилав звернення до Львівської міської ради. І жодного разу не отримав відповідей

Галицький районний суд розглядав справу проти директора департаменту природних ресурсів, будівництва та розвитку громад Львівської міської ради Тараса Кубая. Його судили за ігнорування звернення від народного депутата. Про це стало відомо із постанови суду, оприлюдненої у Єдиному державному реєстрі 30 травня.

У постанові суду йдеться, що народний депутат, прізвище якого не вказано, звернувся до Львівського міського голови Андрія Садового з депутатським зверненням. Воно стосувалося учасників бойових дій та пенсіонерів Держспецзв`язку.

Депутатське звернення депутат надіслав в електронній формі через систему електронної взаємодії органів виконавчої влади. Адресат одержав звернення та зареєстрував його 9 лютого 2024 року. Проте ні відповіді, ні офіційного листа про продовження строку розгляду до народного депутата не надходили.

29 лютого нардеп вдруге надіслав депутатське звернення аналогічного змісту до Львівського міського голови. Адресат отримав його того ж дня. Проте і на повторне звернення також не надійшло ані офіційного листа про продовження строку розгляду, ані відповіді на нього.

Згідно із поясненнями, наданим у Львівській міській раді, звернення народного депутата України отримав директор департаменту природних ресурсів, будівництва та розвитку громад Львівської міської ради для розгляду та виконання. Перше потрапило до нього 14 лютого 2024 року, а повторне — 2 березня цього ж року. Проте Тарас Кубай не проконтролював своєчасну підготовку відповіді на ці депутатські звернення.

Тарас Кубай на судове засідання не з`явився та скерував на адресу суду клопотання про закриття провадження у справі. Аргументував це закінченням строків на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення. Адже з дня вчинення правопорушення минуло вже понад три місяці.

Суддя Галицького районного суду Львова Мисько Христина, вивчивши матеріали справи про притягнення до адміністративної відповідальності Тараса Кубая, з’ясувала, що днем вчинення адміністративного правопорушення є 19 лютого 2024 року. Тобто, строк накладення стягнення сплив ще 19 травня 2024 року. Тож провадження у справі закрили у зв`язку із закінченням строків. Проте постанова суду ще може бути оскаржена.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності