Протягом тижня у Львові пройдуть безкоштовні кінопокази для дітей

Кіно
Фото: pexels

Безкоштовні сеанси проходитимуть з 7 по 16 червня

З 7 по 16 червня в десяти містах України, зокрема й у Львові відбуватиметься щорічний міжнародний фестиваль кіномистецтва для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест». У межах фестивалю щодня для дітей проходитимуть безкоштовні покази кіно з різних країн. Для того, щоб потрапити на безкоштовний сеанс, охочим потрібно зареєструватися. Про фестиваль повідомила пресслужба Львівської міської ради у п’ятницю, 31 травня.

Безкоштовні покази кіно у Львові проходитимуть в кінотеатрі «Планета Кіно» у ТРЦ «Форум». В межах фестивалю «Чілдрен Кінофест» щодня з 7 по 16 червня вранці відбуватиметься один сеанс перегляду фільму. Щоб потрапити на безкоштовний сеанс, учасникам необхідно зареєструватися на сайті кінофестивалю.

На кіносеанси також запрошують організовані групи дітей з інвалідністю, дітей позбавлених батьківської опіки, дітей-сиріт та з числа внутрішньо переміщених осіб.

Розклад показів:

  • 7 червня — фільм-відкриття «Королівство Кенсуке» (Велика Британія, Люксембург, Франція), екранізація однойменної книги Майкла Морпурґо. Головні герої — хлопчик і його вірний собака, які опиняються на безлюдному острові після шторму.
  • 8 червня «Пташина скеля» (Ірландія), творіння студії, що зробила номіновані на «Оскар» анімаційні фільми «Пісня Моря» та «Годувальниця». Це історія для найменших про пташку та її друзів, які рятують від небезпек єдине яйце, знесене на їхньому острові цього року.
  • 9 червня«Окейдякбувай» (Нідерланди), ігрова стрічка, призерка юнацького журі конкурсу Міжнародного дитячого кінофестивалю в Чикаґо. Головні героїні — однокласниці, які тікають зі школи для дітей з порушенням слуху, щоб навідати бабусю однієї з дівчат.
  • 10 червня«Тонда, Славка і чарівне світло» (Угорщина, Словаччина, Чехія) — фентезі-анімація про пригоди особливого хлопчика, що світиться від народження, та його сусідку з чарівним ліхтариком.
  • 11 червня«Детективи звіропоїзда» (Норвегія), анімаційна пригода в дусі детективів Аґати Крісті. У центрі сюжету — викрадення цінного винаходу, яке розслідує команда друзів.
  • 12 червня«Літо сюрпризів» (Німеччина), найкращий цьогорічний німецький фільм для дітей за версією Німецької асоціації кінокритиків. Це історія про те, як перша самостійна мандрівка поїздом обертається для 10-річного хлопчика спершу халепою, а опісля — шаленими пригодами в компанії нової подруги.
  • 13 червня«Ніна та секрети Їжачка» (Франція), ще один учасник анімаційного фестивалю в Аннесі від творців мультфільму «Хлопчик-фантом» — літа Чілдрен Кінофесту 2016 року. Головна героїня — дівчинка, яка разом із другом та уявним їжачком намагаються розшукати скарб на фабриці.
  • 14 червня — позаконкурсний ретроспективний показ мультфільму «Володарі часу» (1982), шедевру анімації від режисера Рене Лалу та художника коміксів Мьобіуса (також працював над культовими фільмами «Пʼятий елемент» і «Той, хто біжить по лезу»). Це фантастична стрічка про капітана зорельота, який шукає на дикій планеті загубленого хлопчика.
  • 15 червня — показ фільмів-фіналістів 8-го Дитячого кіноконкурсу. У добірку ввійшли 16 робіт режисерів і режисерок 6-14 років з усієї України. Призерів обере професійне журі, до складу якого ввійшли відомі українські кінематографісти(-ки): знана за фестивальними гітами «Мокош» і «Глибока вода» режисерка анімації Анна Дудко, кінокураторка та авторка «Твоєї книги про кіно» Ольга Бірзул, а також кінорежисер-документаліст Роман Любий («Залізні метелики», «Зошит війни», «Небесна сотня. Зима, що нас змінила»). Відвідувачі та відвідувачки фестивалю оберуть призера глядацьких симпатій.
  • 16 червня — фільм-закриття фестивалю «Душа команди» — іспанська комедія, що стала переможницею торішнього Чілдрен Кінофесту. Це стрічка про черницю, яка засновує у школі-інтернаті футбольну команду, щоб упоратися з бешкетними вихованцями.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності