Львівська міськрада виділить 400 тис.грн допомоги для ”Домівки врятованих тварин”

“Домівка врятованих тварин”

Комісія фінансів погодила виділення одноразової допомоги з міського бюджету для центру порятунку тварин

У четвер, 30 травня, комісія фінансів та планування бюджету Львівської міської ради погодила виділення 400 тис. грн одноразової допомоги центру “Домівка врятованих тварин”. Про це повідомили під час засідання комісії.

До комісії надійшло звернення департаменту природних ресурсів, будівництва та розвитку громад стосовно прохання погодити виділення додаткових коштів на утримання зоологічного відділу у парку “Знесіння”. Йдеться про допомогу центру порятунку для тварин. Члени комісії фінансів підтримали таке рішення та погодилися виділити 400 тис. грн допомоги центру “Домівка врятованих тварин”, який розташований по вул. Довбуша 24, у парку “Знесіння”.

До слова, 30 травня у притулку повідомили, що усі борги Домівки вдалося закрити — це загалом понад 830 тисяч. “Друзі дякуємо Вам за підтримку, без Вас це просто було б не можливим! Але на цьому не потрібно зупинятись, і щоб не опинитись в такій скрутній ситуації знову, ми потребуємо постійної підтримки від Вас!” — зазначив директор “Домівки врятованих тварин” Орест Залипський. Крім того, додав, що окрім сплаченого боргу, за гроші благодійників, які надійшли за час від оголошення про ліквідацію притулку, вдалося придбати ще й інші необхідні матеріали для утримання тварин. “А ще ми змогли придбати трохи матеріалів для вольєрів, а це така потрібна штука… Купили дошки на 300 000 тисяч грн.Та вибурили 2 свердловини, давно в цьому була потреба, — 86900 грн. Маємо залишок 316000 тисяч грн!” — додав директор притулку.

“Домівка врятованих тварин” хотіла закрити свої центри порятунку

Нагадаємо, 17 травня “Домівка врятованих тварин” повідомила про те, що розпочинає процес ліквідації центрів порятунку. Проєкт вирішили закрити через відсутність стабільного фінансування. Перед закриттям працівники обіцяли прилаштувати тварин, які перебувають в центрах порятунку, в інші заклади. А обладнання “Домівки врятованих тварин” — роздати іншим організаціям, які його потребуватимуть. Проте, після розголосу в соц.мережах, на це повідомлення відреагував перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, пообіцявши зробити все, щоб притулок для тварин продовжив свою роботу.

Пізніше, притулок “Домівка врятованих тварин” вирішив провести масштабну барахолку, на якій ній мають намір зібрати гроші, щоб розрахуватися із боргами, які має притулок. На благодійному ярмарку, який провели для підтримки центру “Домівка врятованих тварин”, вдалося зібрати понад 300 тис. грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності