• Головна
  • Новини Львова
  • Антимонопольний комітет розслідує змову на тендерах з ремонтів двох вулиць у Львові

Антимонопольний комітет розслідує змову на тендерах з ремонтів двох вулиць у Львові

ремонту вул. Данила Апостола

Йдеться про багатомільйонні тендери на ремонт вул. Данила Апостола і реконструкції вул. Хуторівка

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України оприлюднила попередні висновки щодо змови двох підприємств: ТОВ «БМК «Містобуд» та ТОВ «НВП «Шляхбуд» на кількох тендерах з ремонту доріг і вулиць. Зокрема, АМКУ досліджує антиконкурентні дії цих підприємств на закупівлях з ремонту двох вулиць у Львові: капітального ремонту вул. Данила Апостола у промзоні "Сигнівка" та реконструкції вулиці Хуторівка.

Дві компанії підозрюють в порушенні конкуренції

Тендер на ремонт вул. Данила Апостола відбувся 09 жовтня 2019 року. На ньому перемогло ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» з пропозицією 29 млн 930 тис. грн. Серед учасників торгів були ТОВ «БМК «Містобуд», яке запропонувало 32 млн 156 тис. грн та ТОВ «НВП «Шляхбуд» з ціновою пропозицією 31 млн 150 тис. грн.

Закупівлю робіт з реконструкції вулиці Хуторівка ЛКП «Львівавтодор» провело 21 листопада 2019 року. Обидві компанії також подавались на цей тендер. Заявку БМК «Містобуд» замовник відхилив. Натомість НВП «Шляхбуд» із ціновою пропозицією у 152 млн грн було допущене до тендеру. Однак на ньому переміг той же ж «Онур конструкціон інтернешнл», який запропонував відремонтувати вулицю за 125,5 млн грн.

АМКУ наразі не повідомляє, у чому саме полягали узгоджені дії товариств. Однак адміністративна колегія комітету пропонує визнати дії обидвох підприємств порушенням законодавства про захист економічної конкуренції і накласти на них штраф. Остаточне рішення АМКУ прийме 7 червня. У засіданні адміністративної колегії можуть взяти представники підприємств. «ТОВ «БМК «Містобуд» та ТОВ «НВП Шляхбуд» мають право надати свої міркування, пропозиції або заперечення щодо висновків та пропозицій, викладених у поданні», — йдеться у повідомленні АМКУ.

За даними аналітичної системи YouControl,ТОВ «НВП «Шляхбуд»ТОВ «БМК «Містобуд» створили понад 6 років тому у Києві. Компанія займається будівництвом, а її власником є Ігор Трошин. Інша будівельна компанія ТОВ «НВП «Шляхбуд» створена 7 років тому у Рівному, а її власницею є Оксана Панасюк.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності