• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові відновили дах та вікна в будинку, який постраждав від російського обстрілу

У Львові відновили дах та вікна в будинку, який постраждав від російського обстрілу

У Львові відновили дах та вікна в будинку, який постраждав ввід російського обстрілу

На ремонт будинку з міського бюджету виділили майже 9 млн грн

У Львові в будинку на вулиці Хоткевича, який постраждав від ракетного обстрілу 29 грудня 2023 року, відновили дах, змонтували один ліфт та замінили пошкоджені вікна у місцях загального користування. Також мешканцям надали фінансову допомогу на відновлення вікон і дверей у їхніх квартирах. Про це повідомили на сайті Львівської міської ради у п’ятницю, 23 травня.

Під час обстрілу у будинку на вулиці Хоткевича, 56, уламки ракети вибили майже 80% усіх вікон (231 з 290). Пошкоджень також зазнали зовнішні стіни, парапети, покриття даху, вхідні двері у квартири та перегородки між помешканнями. Крім того, зазнала зміщення ліфтова шахта та відбувався обрив канатів, через що ліфти першого та другого під’їздів стали непридатними до експлуатації.

Після оцінки всіх пошкоджень у будинку розпочали ремонтні роботи. На це з міського бюджету виділили майже 9 млн грн. З них 4,3 млн грн пішли на відновлення пошкоджених ліфтів, а решта 4,6 млн грн — покрівлі та стін в межах сходової клітки та в окремих квартирах. Заміну пошкоджених вікон у місцях загального користування та лоджіях профінансувала благодійна організація Global Empowerment Mission/

“На сьогодні підрядник виконав будівельні роботи в машинних приміщеннях та шахтах ліфтів. Змонтовано ліфт першого під’їзду та проводиться демонтаж ліфта другого під’їзду. Підрядник відремонтував покрівлю будинку та проводить покриття металом парапетів. Одночасно проводяться аварійно-відновлювальні роботи з укріплення стін сходової клітки та  квартири №4. Паралельно ведуться роботи із відновлення оздоблення стін сходової клітки. Завершити усі роботи заплановано до 1 серпня 2024 року”, — повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Нагадаємо, під час російської атаки 29 грудня 2023 року в Сихівському районі Львова від уламків ракет постраждали 30 багатоповерхових житлових будинків, більшість з яких були розташовані на вулицях Хоткевича та Чукаріна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності