Що відомо про вибухи на Львівщині, яку Росія обстріляла 29 грудня

Що відомо про вибухи на Львівщині, яку Росія обстріляла 29 грудня

Про наслідки та влучання в об’єкти енергоінфраструктури

Ранок 29 грудня почався з масштабної повітряної тривоги по всій Україні. Ворог атакував ракетами з авіації зі сходу та з кораблів у Чорному морі. Постраждала й Львівщина. Розповідаємо, що відомо про вибухи та їхні наслідки в області.

Вже о 9:40 на Львівщині пролунала низка вибухів. В області спрацювала ППО. Це підтвердив голова Львівської ОВА Максим Козицький у Telegram. Одразу ж після цього у Львові та області зникло світло. 90% Львова залишилося без світла. Також у місті перестали курсувати трамваї та тролейбуси і з’явилися перебої з водопостачанням.

Куди влучили ракети

Частину ракет, які запустив ворог, на Львівщині збили. Зокрема, збили російську ракету над територією Пустомитівської громади.

По Львівській області ворог випустив 6 ракет, з них 4 збили сили ППО. Сили ППО знищили 70% ракет, які летіли над Львівщиною. Є два попадання в електропідстанцію. Станом на 11:40 у Львівській області без електропостачання понад 470 тисяч абонентів.

  • В області застосували аварійні відключення електроенергії через пошкодження енергоінфраструктури. Голова Львівської ОВА зазначив, що найважче подати напругу для Львова та прилеглих населених пунктів: Оброшине, Зимна Вода, Дубляни, Брюховичі.

Пізніше стало відомо, що відновлення електропостачання на Львівщині у населених пунктах, які залишились без електроенергії після чергової атаки росіян, триватиме орієнтовно до 21:00.

О 10:47 оголосили про відбій повітряної тривоги на Львівщині. Тривога тривала від 8:02 — майже 3 години.

Ситуація після обстрілів у Львові

У Львові та околицях, а також у частині Яворівщини та Пустомитівщини введені екстрені відключення. Зокрема, без електроенергії всі три черги графіка погодинних відключень. Водночас решта споживачів Львівської області отримують електроенергію відповідно до погодинного графіка відключень.

Крім того, під час повітряної тривоги у Львові зафіксовано 45 застрягань у ліфтах. Семеро осіб звернулись на Гарячу лінію міста, решта викликали аварійні бригади напряму за номерами телефонів, що розміщені у кабінах ліфтів. Станом на 12:00 усіх вивільнили.

Станом на 14:45 у місті працювало 9 тролейбусних маршрутів. Тролейбуси №33 наразі не курсують через знеструмлення підстанції №2.

Також на лінії виїхали і трамваї. Однак два маршрути №6 та №9 курсують зі змінами, а саме:

  • трамваї №6 їздять так: пл. Двірцева вул. Городоцька вул. Підвальна вул. Вітовського пл. Двірцева;
  • трамваї №9 їздять з пл. Двірцевої до пл. Соборної та у зворотному напрямку.

Також відновили роботу ТЕС-1 та ТЕС-2, скоро мешканці Львова знову почнуть отримувати тепло.

Вода поки почала з’являтись переважно на перших поверхах будинків. До кінця дня воду мали б отримати усі мешканці Львова. Найскладніша ситуація поки на Сихові, каже Садовий.

Попри ранкові обстріли, медичні заклади Львова продовжили працювати. Всі операції, які тривали, були успішно завершені. У лікарні св. Пантелеймона завершилась трансплантація — хірурги дошивали донорську печінку під звуки повітряної тривоги, а у лікарні на Орлика народився хлопчик. У 8-ій лікарні теж планово проводились хірургічні дії.

Нагадаємо, через обстріли на Львівщині дорога на Пустомити через Наварію перекрита.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності