• Головна
  • Новини Львова
  • Львівський Форум російської опозиції: Садовий просить перевірити законність заходу

Львівський Форум російської опозиції: Садовий просить перевірити законність заходу

Форум російської опозиції у Львові

Мер Львова Андрій Садовий повідомив про можливий з’їзд російських опозиціонерів у місті. Він звернувся до правоохоронних органів

Мер Львова Андрій Садовий написав про проведення у місті Форуму російської опозиції, який відбувся за участі представників української влади та російських добровольчих батальйонів. Про це Андрій Садовий 23 травня написав у Telegram.

“Пишуть, що у Львові сьогодні працює форум якоїсь російської опозиції. Учасники нібито Ходорковський, Каспаров, Фейгін, Шендерович та інші прізвища, мені не дуже відомі. Хто знає, це якийсь жарт? Запит у відповідні органи вже відправив”, - написав Андрій Садовий.

Про проведення у Львові форуму раніше повідомив один із його співорганізаторів, ексдепутат Держдуми Росії Ілля Поньомарьов. Він опублікував відео виступу радника голови Офісу президента Михайла Подоляка з відкриття Форуму. Сам Подоляк про участь у Форумі на своїх сторінках не повідомляв.

“Львівський Форум російської опозиції відбувся на найвищому рівні. Було понад 40 учасників від провідних опозиційних об’єднань. У роботі взяли участь представники усіх трьох добровольчих батальйонів. Також були представники Офісу президента України та Верховної Ради”, — написав Поньомарьов.

На Форумі російської опозиції у Львові були присутні:

  • Марк Фейгін — російський політичний діяч, ексадвокат
  • Ростислав Мурзагулов — російський письменник, публіцист
  • Олексій Барановський — учасник сил опору у лавах Легіону "Свобода Росії"
  • Анастасія Кириленко — російська журналістка-розслідувачка і радіожурналістка
  • Євгенія Чирікова — колишня екоактивістка
  • Марат Гельман — російський колекціонер, публіцист, галерист і артменеджер. Заступник директора Першого каналу з червня 2002 року до лютого 2004 року. Політичний консультант Віктора Януковича в часи Помаранчевої революції (по відеозв’язку)
  • Петро Царьков — ексзаступник голови ради муніципальних депутатів Красносільського району Москви
  • Олександр Осовцов — російський політик і професор філософії
  • Гаррі Каспаров (по відеозв’язку — від Форуму вільної Росії)

У пресслужбі Львівської СБУ LVIV.MEDIA повідомили, що не мають жодної інформації щодо проведення у Львові форуму російської опозиції. Не мають там й інформації щодо того, чи звертався до СБУ щодо форуму мер Львова Андрій Садовий.

У ГУР підтримали Форум російської опозиції

До слова, у ГУР підтримали проведення подібного заходу, мовляв подібні події наближають кінець режиму Путіна:

Начальник ГУР МОУ Кирило Буданов підтримав проведення подібного заходу як одного з проявів боротьби проти кремлівської диктатури, що також сприяє перемозі України над державою-агресором. Подібні події наближають кінець режиму Путіна та сприяють консолідації усіх сил, метою яких є повалення диктатури в РФ та поразка кремля у війні проти України,” — зазначили в ГУР.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності