• Головна
  • Війна
  • Опозиція Путіну встановила контроль над селом біля Шебекіно: у Зеленського відреагували

Опозиція Путіну встановила контроль над селом біля Шебекіно: у Зеленського відреагували

В Офісі Президента України наголосили, що Україна не бере участі в цьому конфлікті

Російський добровольчий корпус (РДК) взяв під повний контроль Нову Таволжанку. Це 5-тисячне містечко в Бєлгородській області неподалік від кордону з Україною.

Зазначається, що всі кремлівські силовики в цьому районі або вбиті, або втекли, або здалися.

Тим часом губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков підтвердив, що російська армія втратила контроль над Новою Таволжанкою.

«Ми поки туди увійти не можемо. Знаю, що близько 100 осіб знаходилося [там, - ред.], за доповіддю голови округу, але обстріли протягом останніх двох днів нам не дозволяють уточнити інформацію. Сподіваюся, щойно ситуація зміниться, ми зможемо повернутися до того, щоб переконати людей покинути населений пункт», - сказав Гладков.

На ці події відреагували й в Офісі Президента України. Там зазначили, що зараз це «спірні території». Тоді як російська опозиція в особі РДК користується підтримкою місцевого населення.

«У багатьох виникає справедливе питання: а що саме відбувається зараз у Бєлгородській області? Все просто. Класичний бумеранг. Фактично сьогодні це… «спірні території», «сіра зона», за яку йде протистояння між путінською армією та «Російським добровольчим корпусом» – активними громадянами Росії, що не згодні з геноцидною політикою Москви і користуються підтримкою місцевого населення. Тобто битва російського Голіафа та російського Давида», - написав у Twitter радник голови ОП Михайло Подоляк.

За його словами, Україна не бере участі в цьому конфлікті.

«Ми спостерігаємо за ходом бойових дій та вкотре закликаємо московський режим припинити вогонь у Бєлгородській області, негайно сісти за стіл переговорів з #РДК і зупинити безглузде кровопролиття. Інакше – кількість «спірних територій» буде стрімко зростати…», - додав Подоляк.

Нагадаємо, Бельгія звернеться до України за роз'ясненнями щодо повідомлень про те, що гвинтівки бельгійського виробництва начебто могли бути використані проукраїнськими силами для боротьби з російськими військами на західному кордоні РФ.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності