“Домівка врятованих тварин“ закриває свої центри порятунку

Фото: @arsenpetrovalex

Проєкт закривають через відсутність фінансування

“Домівка врятованих тварин” розпочинає процес ліквідації центрів порятунку. Від п’ятниці, 17 травня, там більше не прийматимуть нових тварин. Проєкт вирішили закрити через відсутність стабільного фінансування, повідомив співзасновник “Домівки Врятованих Тварин“ Орест Залипський на своїй сторінці у Facebook.

“Ми вже рік виживаємо як можемо, постійних чи навіть тимчасових спонсорів немає, збори кожного разу просто наближаються до нуля… Ми більше не маємо сил, затримувати зарплатню по 1-1,5 міс, накопичувати борги 200-300 тис. за лікування тварин, мати постійні борги за їжу для тварин. Ми повністю зупиняємо прийом усіх тварин та починаємо працювати над ліквідацією наших центрів. Якщо говорити прямою мовою, ми закриваємо “Домівку врятованих тварин”, — написав Орест Залипський.

Співзасновник благодійного фонду додав, що перед закриттям працівники прилаштують тварин, які наразі перебувають в центрах порятунку, в інші заклади. Обладнання “Домівки врятованих тварин“ також роздадуть іншим організаціям, які його потребуватимуть.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко відреагував на повідомлення Ореста Залипського, пообіцявши зробити все, аби благодійний фонд продовжив свою роботу. “Щойно говорив з Орестом. В понеділок зустрічаємось і визначимо напрямки по яких будемо допомагати”, — написав Андрій Москаленко на своїй сторінці у Facebook у п’ятницю 17 травня.

Довідково. Благодійний Фонд "Домівка врятованих тварин" працює у Львові з 2018 року. Основною метою організації є порятунок диких та свійських тварин. Вони рятують диких тварин від мисливців, браконьєрів та хутряних ферм, а також від жорстокого поводження у цирках. Серед врятованих тварин є лисиці, єноти, вовки, сови, мавпи та коні. Для деяких з них, повернення в дику природу вже неможливе через жорстоке поводження, якого вони зазнали.

З початком повномасштабної війни "Домівка врятованих тварин" почала піклуватися і про домашніх улюбленців, які були змушені покинути свої домівки. Багато тварин прибули з прифронтових зон, частину евакуювали працівниками та друзями фонду. Крім основної роботи, фонд доставляв гуманітарну допомогу у вигляді кормів та медикаментів для притулків, що потребують підтримки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності