• Головна
  • Новини Львова
  • Домівка врятованих тварин у Львові проведе акцію зі стерилізації безпритульних тварин: як зареєструватись

Домівка врятованих тварин у Львові проведе акцію зі стерилізації безпритульних тварин: як зареєструватись

Домівка врятованих тварин у Львові проведе акцію зі стерилізації безпритульних тварин: як зареєструватись

Домівка потребує волонтерів по районах, для співпраці в організації

З 7 до 11 серпня 2023 року Домівка врятованих тварин організовує акцію зі стерилізації безпритульних тварин у Львові. Зокрема, у місті будуть безкоштовно стерилізувати котів та собак.

Про це пише «Суспільне».

Зараз триває реєстрація для того, аби зрозуміти, скільки мешканців зголосяться. Водночас наразі ще не визначилися з локацією, де проводитимуть стерилізацію котів та собак.

«Ми хочемо забрати чергу, яка стоїть на ЛКП «Лев». Там черга близько року, щоб простерилізувати безкоштовно кота, до прикладу. Відповідно цей кіт за рік народить 4 рази. Від так допоможемо ЛКП, місту, і волонтерам, які стоять в черзі. Максимально хочемо стерилізувати тварин, якими опікуються волонтери, подекуди, це бабусі, які мають по 40-60 котів», — розповів керівник Домівки врятованих тварин Орест Залипський.

Він додав, що під безкоштовну стерилізацію також підпадають домашні тварини, яких люди взяли з вулиці. Попередньо щодня впродовж п'ятиденної акції готові стерилізувати 125 котів і 50 собак. Зокрема, очікується, що це зменшить потік безпритульних тварин у Домівку.

«Ветеринари можуть стерилізувати малих кицьок від трьох місяців. І, за віком, якщо тварина вже стара, від 10 і більше років, їй не бажана стерилізація, тому що вона може не пережити наркозу. У нас є такі тварини, які довічно тут, але ми їх не стерилізуємо через вік», — зауважив Орест Залипський.

До слова, процедура стерилізації триває 10-15 хв. Після процедури тварину можна буде майже одразу забрати. Також господарям роздадуть методички, як доглядати за тваринами. Стерилізацію проводитимуть за попереднім записом. Реєстрація триватиме до 5 серпня за номером телефону: +380 93 875 38 43.

Втім, якщо буде така потреба, то 5-денну акцію стерилізації та час перебування американських ветеринарів продовжать.

Зараз Домівка шукає волонтерів по районах, для співпраці в організації та групуванні людей.

Нагадаємо, у Домівці врятованих тварин у Львові з’явився будиночок для котів. У трьох зонах можуть проживати водночас 60 котів.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності