Львівська міськрада погодила будівництво нового житлового комплексу на Підзамче

Територія, яку забудують

На місці закинутих одноповерхових будівельна вул. Донецькій збудують нове житло

Під час засідання сесії Львівської міської ради у четвер, 16 травня, депутати затвердили проєкт землеустрою приватному підприємству "Бізнес Хол", який дозволяє будівництво багатоквартирного житлового будинку з торгово-розважальними об'єктами у районі Підзамче.

Рік тому компанія викупила нерухомість на ділянці

Йдеться про земельну ділянку площею 0,1694 га на вулиці Донецькій, 16, яка перебуває у комунальній власності, але на ній розташовані будівлі, які ПП "Бізнес Хол" викупило у свою власність рік тому. У лютому цього року компанія звернулась в міськраду з проханням дозволити розробити проєкт землеустрою, який передбачає будівництво житлових будинків та об’єктів торгово-розважальної інфраструктури. Зазначимо, що ділянка належала до земель промисловості, але у міськраді змінять її цільове призначення для будівництва житла.

Як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали, ще у 2015 році міськрада надала цю територію в оренду громадянину Мішину О., однак через два роки Шевченківський суд скасував це рішення та повернув землю у комунальну власність. Тепер на неї претендує "Бізнес Хол”. Компанія подала міськраді проєкт на затвердження і 16 травня депутати погодили його. Це означає, що фірма зможе укласти договір оренди на землю терміном на 10 років. Відомо, що нові орендарі мають сплачувати 248 тис. грн орендної плати щороку.

Що відомо про забудовників

За даними аналітичної системи YouControl ПП "Бізнес Хол” створили у Львові 4 роки тому, компанія займається будівництвом, а її власниками є Ярослав Шуплат та Роман Михайлів. Їм також належить фірма “Стилобат-М”, яка має намір забудувати територію у Винниках, яку початково виділили учасникам АТО для дачного будівництва . У грудні 2023 року ТзОВ “Стилобат-М” отримало дозвіл від міськради на забудову 18 ділянок у Винниках, які у 2020 році Львівська ОВА виділила для індивідуального дачного будівництва учасників АТО. Вже два місяці, у серпні 2020 року, власники ділянок одним лотом виставили їх на продаж за 0 тисяч (понад 14,8 млн грн). Згодом цільове призначення ділянок змінили - тепер тут планують будувати багатоквартирний житловий будинок з торгово-розважальними об'єктами заввишки до 4 поверхів

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності