Міська влада Львова дозволила добудувати готель в історичному центрі міста

Візуалізація проєкту будівництва готелю у центрі Львоа

Забудовник змушений був привести проект у відповідність до історичного середовища

Львівська міськрада дозволила добудувати готель на площі Князя Ярослава Осмомисла, 3 – площі Звенигородській, 4. Раніше виконком Львівської міськради відмовлявся надати містобудівні умови та обмеження на це будівництво. Про це у середу, 15 травня, повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев на засіданні виконавчого комітету.

Власник приватного підприємства "Перлина Львова" отримав дозвіл на реконструкцію недобудови з розширенням за рахунок надбудови і пристосування приміщень під готельний комплекс. За словами Антона Коломійцева, існуюча будівля має дисгармонійний об'єм, тож її планують привести до більш стриманих форм.

“Йде мова про незавершене будівництво. Тут планується забрати оцей об’єм, який виступає та зробити приміщення, яке буде йти по фронту сусіднього з даним об’єктом готелю і фактично у висоті по існуючому стану об’єкту, який він є. Верхній поверх вже йде, фактично з відходом від карниза, такий стриманий фасад, ми вже бачимо без жодних виступаючих елементів і узгодженістю з історико-культурним планом: по параметрах, по висотності та інших моментах”, — пояснив Антон Коломєйцев.

Після реконструкції будинок матиме 3 поверхи із мансардою. Його фасад буде виконаний у стриманому стилі без виступаючих елементів. Параметри та висотність забудови узгоджені з історико-архітектурним опорним планом.

Хто отримав дозвіл на будівництво готелю

За даними аналітичної системи YouControl ПП "Перлина Львова" зареєстроване у Львові за тією ж адресою, де розташований майбутній готель: на площі Звенигородській, 4. Фірма займається діяльністю ресторанів та надає послуги мобільного харчування,  Власником та керівником фірми є Володимир Силорацький. Крім цього, за адресою будівництва на площі Ярослава Осмомисла, зареєстроване ТОВ "Перлина Львова", яке належить Галині Брезіцькій та Борису Котюку. Керівницею ПП "Перлина Львова" у 2020 році була Ганна Котюк, зареєстрована за однією адресою разом із Борисом Котюком. Зазначимо, що Галина Брезіцька — мама відомого львівського підприємця Назарія Брезіцького.

Нагадаємо, у 2022 році виконком Львівської міськради не підтримав будівництво та реконструкцію ПП ”Перлина Львова” незавершеного будівництва за рахунок надбудови та пристосування під кафе-бар на пл. Князя Ярослава Осмомисла, 3 — пл. Звенигородській, 4 у Львові.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності