У Львові відкриють пам’ятник видатному митцю і продюсерові Маркіянові Іващишину

Маркіянові Іващишину встановлять пам'ятник на Личаківському цвинтарі

На пам’ятнику буде гравіювання усіх назв проєктів, які започаткував відомий громадський діяч Маркіян Іващишин. Цьогоріч минає 5 рік від смерті митця

У суботу, 18 травня, на Личаківському цвинтарі відкриють пам’ятник видатному продюсеру, провіднику Революції на граніті та фундаторові мистецького об’єднання “Дзиґа” — Маркіянові Іващишину. Про це повідомили у четвер, 16 травня, в Інституті стратегії культури.

Відкриття пам’ятника відбудеться у суботу о 12 год на 62 полі Личаківського кладовища. Як йдеться в повідомленні, пам’ятник виконаний із кортенової   сталі. На ньому вигравіювали усі назви проєктів, до яких був причетний Маркіян Іващишин. Над створенням пам’ятника працювала група митців, а втілили його художники Влодко Кауфман і Олесь Дзиндра.

“Для нас — як і, знаємо, для багатьох у Львова та поза ним — це важливий акт вшанування пам’яті непересічної людини. Дехто з нашої команди працював разом із Маркіяном Іващишином, був співтворцем започаткованих ним проєктів тоді — та продовжує їхню історію тепер.Тож запрошуємо долучитися усіх, хто знав і поважав Маркіяна, дружив та співпрацював із ним!” — закликали в інституті.

Маркіян Іващишин

До слова, цього року минає 5 років від дня смерті Маркіяна Іващишина — митця родом зі Львова, одного з провідників Революції на граніті, засновника студентського братства НУ “Львівська політехніка” та фундатора мистецького об’єднання “Дзиґа”. Окрім того, Іващишин був продюсером таких музичних колективів, як “Океан Ельзи”, “Руслана” та “Мертвий півень”. Заснував ГО “Пора”, а також видання “Львівська газета”.

Нагадаємо, у Львові у 2022 році відкрили сквер пам’яті видатного львівського митця — "Закапелок Маркіяна Іващишина", що розташований між вулицею Вірменською та площею Музейною, одразу поруч із “Дзиґою”, яку заснував Іващишин.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності