БЕБ проводить обшуки на тютюнових фабриках, зокрема й на Львівській

БЕБ провели 24 одночасних обшуки на тютюнових фабриках, зокрема на Львівській

Правоохоронці вже знайшли мільйон пачок безакцизних сигарет і 18 тонн тютюну

У вівторок, 14 травня, на п’ятьох тютюнових фабриках, зокрема й на Львівській, що у Винниках, правоохоронці провели обшуки через підтверджені відомості про їх нелегальну діяльність, повідомив керівник комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у своєму Telegram. Бюро економічної безпеки уточнило, що вже провело 24 одночасні обшуки, проте станом на 15 травня обшуки ще тривають.

Пʼять найбільших вітчизняних виробників тютюну

За словами Данила Гетманцева, окрім Львівської тютюнової фабрики, обшуки провели ще в чотирьох найбільших виробників тютюну в Україні. Про кого саме йдеться, посадовець не зазначив. “Подекуди виявлені підроблені акцизні марки, не марковані тютюнові вироби. Обшуки не завершені. Процесуальні дії щодо підтвердження виготовлення контрафактних цигарок на відповідному обладнанні тривають. Це потребує деякого часу, але це при бажанні, яке точно є, не складно. На сьогодні виготовлення нелегального тютюну заблоковано повністю” — зазначив Гетманцев.

Бюро економічної безпеки 15 травня повідомило про проведення 24 одночасних обшуків на виробництвах та у складських приміщеннях чотирьох виробників сигарет, які підозрюються у незаконному виготовленні тютюнової продукції, та їх подальшій реалізації в Україні та країнах ЄС.

“Під час обшуків детективи вже виявили виробничі лінії та понад мільйон пачок сигарет «Marshal», «URTA», «BRUT», «BL», «Marvel», «Compliment» тощо без акцизу. Також правоохоронці виявили близько 18 тонн тютюну — повідомило БЕБ. За даними правоохоронців, переважна кількість відправлень незаконно виробленої тютюнової продукції здійснювалась відомою службою доставки. На одному з її відділень було виявлено велику кількість сигарет без марок акцизного податку.

Обшуки на виробництвах тривають. До відповідних перевірок й досліджень залучені криміналісти та Державна податкова служба.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності