Міськрада Львова виділить ще 120 млн грн на поточний ремонт доріг

Ремонт доріг у Львові

Кошти на ремонт доріг виділять за рахунок скорочення фінансування е-квитка, тепла та парків

Райадміністраціям Львова виділять 120 млн грн на поточний ремонт дорожнього покриття. Ці кошти планують залучити через перерозподіл видатків міського бюджету, тобто забрати їх з інших потреб. Про це у вівторок, 14 травня, повідомила директор департаменту фінансової політики Львівської міськради Вікторія Довжик під час засідання комісії охорони здоров'я та соціального захисту.

Скільки коштів отримає кожен район

За її словами кошти розподілять між 6 районними адміністраціями: Залізнична, Личаківська та Шевченківська отримають по 26 млн грн, Франківська — 16 млн 400 тис. грн, Сихівська — 17 млн грн, Галицька — 8 млн 600 тис. грн. Такий розподіл враховує територію кожного району: ті, до яких входять села і селища Львівської громади, отримають більшу суму.

“Поточний ремонт, тому що капітальний зараз не робиться, або дуже мало робиться, а є дуже багато скарг. Особливо там де є приєднанні громади, ґрунтові вулиці. Наприклад, у Залізничному районі є приєднання — Рудно, Рясне-Руське, а є частина Білогорщі, де ґрунтові вулиці, відповідно там треба підсипати щебеню та залатати ями”, — пояснила Вікторія Довжик.

Кошти забрали з інших потреб міста

У міськраді перерозподілили частину бюджетних коштів, а тому вирішили забрати:

  • 30 млн грн з грошей, які передбачили на функціонування електронного квитка у другому півріччі (ці кошти планують повернути у липні)
  • 29 млн 412 тис. грн з програми теплопостачання
  • 10 млн грн з програми утримання парків
  • 40 млн 580 тис. грн, які були заплановані як внески до статутного капіталу “Львівтеплоенерго”
  • 10 млн грн з програми забезпечення контролю та нагляду за станом благоустрою

Остаточне рішення депутати прийматимуть на сесії міської ради у четвер, 16 травня, на якій розглядатимуть внесення змін до бюджету Львівської міської територіальної громади на 2024 рік.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності