Львівська політехніка отримала симулятор ядерного реактора від партнерів зі США

Симулятор ядерного реактора для Львівської політехніки: деталі

Унікальне обладнання забезпечить можливість симулювати процеси в атомному реакторі та дасть змогу якісно готувати студентів до оперування АЕС

НУ “Львівська політехніка” отримав лабораторне обладнання, що використовуватимуть задля симуляції роботи атомного реактора. Відтак, студенти зможуть отримати якісну підготовку до роботи на атомних електростанціях, повідомили у вівторок, 14 травня, на сайті Львівської політехніки.

У політехніці відкриють нову лабораторію

З допомогою нового обладнання, у Львівській політехніці облаштують лабораторію, яка дозволить штучно відтворити процеси в атомному реакторі.

“Усі ці процеси можна проаналізувати просто в аудиторії. Можна буде побачити, що відбудеться, якщо ми змінимо параметри, — чи приведе це до доброго, чи поганого,” — зазначив завідувач кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій Михайло Семерак.

Студентів готуватимуть до роботи на АЕС

За основу для обчислень буде третій енергоблок Рівненської АЕС. У лабораторії облаштують 15 місць для студентів і кожен з них зможе змінювати параметри у програмі й отримувати обраховані показники роботи реактора. Як додають у політехніці, подібну лабораторію в Україні мають лише Одеська та Київська політехніки, відтак тепер студенти і львівського вишу зможуть практикуватись до роботи на АЕС. “Таким чином усі кафедри, що готують спеціалістів з експлуатації АЕС, будуть забезпечені такою лабораторією,” — додав Михайло Семерак.

До слова, лабораторне обладнання для кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій передали партнери зі Штатів, а саме Аргонська національна лабораторія. Наразі в університеті триває облаштування приміщення, а вже наступного тижня встановлюватимуть техніку.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що університет “Львівська політехніка” разом із ЛНУ отримають від Міністерства освіти понад 1,5 млрд грн бюджетних коштів. Крім того, раніше у політехніці анонсували створення центру громадського здоров’я для студентів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності