Президент призначив чотирьом львівʼянам мистецькі гранти

Президент України призначив чотирьом жителям Львова мистецькі гранти

Гранти на реалізацію своїх проєктів отримали письменниці, режисер та солістка

Президент України Володимир Зеленський призначив чотирьом діячам мистецтв зі Львова гранти на загальну суму у понад 835 тис. грн для реалізації власних проєктів. Про це йдеться у президентському розпорядженні, опублікованому 9 травня на сайті Президента України.

Про переможців і суми грантів

Грант у розмірі 350 тис. грн отримає режисер-постановник Станіслав Іванов. Гроші підуть на створення і реалізацію творчого проєкту “Чума” у Національному академічному українському драматичному театрі ім. М. Заньковецької.

Солістка-інструменталістка Наталія Кожушко-Максимів отримає 100 тис. грн на створення і реалізацію творчого проєкту “Дух, віддих, дихання і подих” на базі Львівської національної філармонії ім. М. Скорика.

Грант на загальну суму у 286 тис. грн отримає молода львівська письменниця Анна Шевчук, яка працює над виданням збірки “Діалог із собою. Шлях до відновлення через письмо” у літературній агенції “Піраміда”. Ще одна письменниця з цієї агенції Світла Вертола отримає понад 99 тис. грн гранту для видання збірки “15 років витримки”.

До слова, окрім львівʼян, гранти отримали ще 11 діячів мистецтв з різних міст України. Двоє в театральній галузі, двоє в музичній, одна письменниця, двоє майстрів народного мистецтва, троє представників образотворчого мистецтва та артист цирку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності