Львівська міськрада витратить 700 тис. грн на демонтаж старих вбиралень

Львівська міськрада витратить 700 тис. грн на демонтаж старих вбиралень

Йдеться про будівлю, яку використовували, як санвузли у внутрішньому подвір’ї житлового будинку на вул. Личаківській.

Личаківська районна адміністрація замовила за 707 тис. грн. демонтаж триповерхової будівлі санвузлів загального користування на вул. Личаківській. Про це йдеться у закупівлі, яку оприлюднили у вівторок, 7 травня через систему “Prozorro”.

Триповерхова аварійна будівля може впасти на житлові будинки

Як розповів у коментарі LVIV.MEDIA голова Личаківської районної адміністрації Юрій Лукашевський йдеться про аварійну будівлю, яка розташована у внутрішньому подвір’ї житлового будинку на вул. Личаківській, 4. За його словами, на початку 20 століття тут були вбиральні загального користування, однак згодом мешканці перестали використовувати вбиральні за призначенням.

“Це триповерхова будівля, яка випростовувалася, як туалети десь на початку 20 століття, вона вже не діє, мешканці її не використовують. Вона дуже суттєво нахилилася і там існував ризик, що вона просто впаде і пошкодить інші будинки, я вже не говорю про життя і здоров’я людей”, — пояснив Юрій Лукашевський.

Комісія з надзвичайних ситуацій Львівської міськради вирішила демонтувати цю будівлю, оскільки вона сильно нахилилася, в результаті чого утворилася величезна тріщина. Через це вона може обвалитися на житлові будинки. Бюджетна комісія міської ради погодила виділення коштів на демонтаж. Після цього Личаківська райадміністрація провела пряму закупівлю через систему “Prozorro”.

Проводити демонтаж буде ФОП Ярослав Кокотко, який за даними аналітичної системи YouControl понад 9 років займається будівництвом. Раніше він був власником ПП “Геральд”, яке функціонувало понад 27 років, однак у 2018 році припинило свою діяльність.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності