Львівська міськрада за 3,5 млн грн закупить ліки для одного хворого із СМА

Ліки від СМА

За ці кошти куплять 14 флаконів ліків “Рисдиплам”

Комісія фінансів та планування бюджету Львівської міської ради у середу, 10 квітня, погодила виділення 3,5 млн грн на придбання ліків для хворих на СМА II типу. За ці кошти повинні придбати 14 флаконів лікарського засобу “Рисдиплам” для забезпечення одного пацієнта дорослого віку.

Вартість одного флакону становить — 251 500 тис. грн. Загалом місто отримає 28 флаконів препарату, однак заплатити повинно лише за половину. Про це йдеться у меморандумі про співпрацю з фармацевтичною компанією «Рош Україна» на 2024 рік. Згідно з документом, за кожну куплену за кошти міського бюджету упаковку препарату, компанія «Рош Україна» надає додаткову упаковку безкоштовно.

У Львівській громаді живе одна людина, яка потребує таких ліків

За словами керівниці міського управління охорони здоров’я Марта Матюшко, зараз у Львівській громаді проживає 1 доросла людина, яка має СМА 2-го типу, і тепер зможе отримати ліки за цією програмою.

Зазначимо, 28 березня, на сесії Львівської міськради депутати внесли зміни до програми забезпечення ліками дітей із спінальною м’язовою атрофією (СМА). Тоді погодили, що безкоштовні ліки зможуть отримувати і дорослі пацієнти з цією хворобою.

Довідково: СМА (спінальна м'язова атрофія) — це захворювання, яке є найбільш поширеною генетичною причиною смерті дітей. У хворих на СМА моторні нейрони спинного мозку поступово гинуть, що призводить до відмирання нейронних сполучень з м'язами та м'язової атрофії. Це поступовий, але незворотний процес, що означає втрату можливості рухатися, а з часом — дихати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності