Онур викупить землю у Львівської міськради майже за 19 мільйонів гривень

Територія компанії "Онур"

Йдеться про 1,5 га території на вулиці Авіаційній, де знаходяться адмінбудівля компанії

Львівська міська рада вирішила продати турецькій компанії “Онур конструкціон інтернешнл” земельну ділянку площею 1,57 га на вулиці Авіаційній, 7. Наразі ця фірма лише орендує цю ділянку. Відповідний документ оприлюднили у понеділок, 6 травня, на офіційному порталі міської ради Львова.

Компанія вже сплатила 4,7 млн грн авансу

На виділеній ділянці розташований адміністративний корпус, який вже належить компанії "Онур” на правах приватної власності. До 2027 року у компанії є дійсний договір оренди на цю землю, але у міськраді напрацювали проєкт ухвали про продаж ділянки турецькій фірмі. Відповідно до експертної оцінки, вартість цієї земельної ділянки становить 18,6 млн гривень. Компанія вже сплатила авансовий внесок у розмірі 4,7 млн грн. Після прийняття рішення Львівської міськради їй залишиться доплатити ще 13,9 млн грн протягом 30 днів.

Прийняте міською радою рішення дозволяє укласти договір купівлі-продажу між містом і компанією. Кошти від продажу землі надійдуть до бюджету розвитку Львівської громади. Передбачається, що продаж цієї ділянки сприятиме ефективному використанню міських земель та розвитку інфраструктури.

За даними аналітичної системи YouControl ТзОВ "Онур конструкціон інтернешнл" створили майже 20 років тому у Львові. Фірма займається будівництвом доріг і автострад. Її бенефіціарними власниками є  громадяни Туреччини Онур Четінджевіз та Іхсан Четінджевіз.

Нагадаємо, у березні компанія “Онур” повідомила про намір викупити за 2 млн грн територію площею 0,13 га, на якій зараз розташоване приміщення майстерні складу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності