• Головна
  • Новини Львова
  • Власник “Арсену” просить в ЛМР дозвіл на будівництво ще одного магазину в центрі Львова

Власник “Арсену” просить в ЛМР дозвіл на будівництво ще одного магазину в центрі Львова

вул. Городоцька, 25

Компаніє має намір збудувати магазин на місці аварійного будинку за адресою Городоцька, 25

16 травня на сесії Львівської міськради депутати розглянуть проєкт ухвали, який дозволить компанії “Тестек-2”, яка входить до групи компаній “Євротек” збудувати новий магазин на місці обваленої будівлі на вул. Городоцькій.

Ділянка розташована в історичній частині міста

У пояснювальній записці до проєкту ухвали вказано, що у 1998 році виконком Львівської міськради продав аварійну будівлю на Городоцькій, 25, компанії "Чехпол Інвест". Згодом будівля перейшла у власність "Тестек-2". Попередні власники не ремонтували будинок, через що його частина обвалилася. Тепер ТзОВ "Тестек-2" хоче оформити в оренду ділянку, на якій розташована аварійна будівля та збудувати там магазин. Площа ділянки — 0,0693 га, вона розташована в межах історичного ареалу Львова та буферної зони ЮНЕСКО.

Зазначимо, поруч знаходиться ділянка, яка належить фірмі "Галич-Рітейл", під'їзд до якої проходить через ділянку, яку й хоче оформити "Тестек-2". У "Галич-Рітейл" заявили, що не будуть заперечувати оренді землі, за умови що частину нової ділянки відведуть під проїзд. Експерти оглянули будівлю і визнали, що її можна ремонтувати та експлуатувати далі. Оскільки ділянка не сформована, згідно з цією ухвалою ТзОВ "Тестек-2" повинно розробити проєкт землеустрою та подати його на затвердження міськраді для подальшого права оренди.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Тестек-2" засноване у Львові три роки тому та зареєстроване за тією ж адресою, де розташований аварійний будинок: вул. Городоцька, 25. Фірма входить до групи компаній “Євротек”, яка керує мережами продуктових магазинів “Фреш-маркет”, “Арсен”, “Союз”, “Квартал”. До складу групи входять також ритейлова компанія “Альянс Маркет” та девелоперська компанія. Власником є Михайло Весельський.

Нагадаємо, ще одна компанія Михайла Весельського у березні цього року перемогла у торгах за земельну ділянку на вул. Патона. Вона запропонувала найвищу ставку — 6 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності