• Головна
  • Новини Львова
  • Воїна зі Львова нагородили медаллю “Захиснику України” за відбиття ворожого штурму

Воїна зі Львова нагородили медаллю “Захиснику України” за відбиття ворожого штурму

Воїна зі Львова нагородили медаллю  “Захиснику України”

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський нагородив Романа Липака медаллю Міністерства оборони “Захиснику України”

Військового Романа Липака з 225 Окремого штурмового батальйону Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський нагородив високою відзнакою — медаль “Захисника України”. Роман Липак стримав ворожий штурм в районі міста Часів Яр, Донецької області. Про це 4 травня повідомили на сторінці Львівського обласного ТЦК та СП.

Відбив штурм ворожої ДРГ

Як йдеться у повідомленні, Роман Липак родом зі Львова. На війну львівʼянин потрапив в серпні 2023 року. Солдат Липак воює в складі другої штурмової роти 225 ОШБ. Відтак 2 квітня 2024 року Роман Липак близько пʼятої години ранку відбив штурм ворожої диверсійно-розвідувальної групи. Завдяки роботі українського солдата двоє росіян були нейтралізовані.

На позиціях, які українські захисники відбили в районі міста Часів Яр Донецької області, близько п’ятої години ранку диверсійно-розвідувальна група російських окупантів у складі 8-9 осіб розпочала штурмові дії з метою повернення позицій. Однак Роман Липак зайняв вигідну позицію та відкрив вогонь по ворогу. Завдяки швидким і виваженим діям українського солдата двоє московитів були нейтралізовані. Надалі український підрозділ шквальним вогнем змусив противника відступити” — йдеться у повідомленні Львівського ТЦК.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Головнокомандувач ЗСУ нагородив відзнакою “Золотий хрест”, ще одного військовослужбовця 225 ОШБ. Мінометник Артур Кравченко зупинив просування російських військ в районі Часового Яру. Він не лише влучно вів вогонь з міномета 120-го калібру, але й зумів знищити значну кількість живої сили й техніки ворога.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності