• Головна
  • Новини Львова
  • Львівського постачальника ліжок для Нацгвардії оштрафували на понад мільйон гривень

Львівського постачальника ліжок для Нацгвардії оштрафували на понад мільйон гривень

Львівського постачальника ліжок для Нацгвардії оштрафували на понад мільйон гривень

ТОВ “Бел-Імпекс” невчасно доставило ліжка на замовлення Нацгвардії

Господарський суд Львівської області вирішив стягнути з львівського ТОВ "Бел-Імпекс” 1,2 млн грн на користь Центральної бази виробничо-технічної комплектації Національної гвардії України. Штраф передбачений за невчасне постачання трьох тисяч двоярусних ліжок. Про це йдеться у рішенні, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у четвер, 2 травня.

Вчасно доставили тільки 15% товару

У червні 2023 року Національна гвардія України замовила у львівського виробника ліжок три тисячі одиниць на загальну суму 16 млн грн. Відповідно до договору, постачання усіх ліжок повинно було відбутись не пізніше 60 днів з моменту підписання договору. Проте фірма-постачальник вчасно змогла доставити тільки 500 ліжок. Під час судового розгляду відповідач апелював до того, що у компанії виникли форс-мажорні обставини у звʼязку з мобілізацією частини працівників фірми. Однак суд відхилив цей аргумент.

“Суд звертає увагу на те, що договір був укладений сторонами 21.06.2023, тобто сплив 1 рік і 4 місяці після початку повномасштабної війни російської федерації проти України та введення в дію воєнного стану… Договором передбачено, що сторони розуміють та погоджуються, що поставка за цим договором здійснюється під час дії воєнного стану”, — йдеться у тексті рішення.

Відтак суд вирішив стягнути з боржника пеню у розмірі 555 498 грн (0,1 відсотка вартості товарів за кожний день прострочення) та ще 710 640 грн штрафу (за прострочення понад тридцять днів у розмірі семи відсотків вартості). Це рішення може бути оскаржено до Західного апеляційного господарського суду.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності