У Львові відкрилась бібліотека, де можна навчитись шити та створювати одяг

У Львові відкрилась бібліотека, де можна навчитись шити та створювати одяг

У бібліотеці також є безкоштовна фотостудія

У Львові 25 квітня відкрилась ProFashion бібліотека — простір з безкоштовною фотостудією, майстернею для шиття і книгозбірнею з великою кількістю літератури про кравецьку майстерність, історію костюма та моди. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Оновлений простір бібліотечної філії має місця для читання та роботи, креативних вокршопів та надихаючих зустрічей, освітніх лекторіїв та дискусій навколо теми моди у Львові з додатковими приміщеннями для навчання і дозвілля мешканців та внутрішньо переселених українців. Також у ProFashion бібліотеці діє швейний коворкінг, де можна відвідати курси кравецької майстерності та навчитися шити і перешивати речі, а також фотостудія з усім необхідним обладнанням. Важливо, що в цьому просторі є багато цікавого для дітей: є окрема дитяча кімната та багато цікавої дитячої літератури.

Тут можна стати професійними кравцями

Саме такою має бути сучасна бібліотека. Тут відвідувачі мають змогу не лише теоретично вивчати естетику моди, але й навчитися шити, отримати кваліфікацію і необхідні сертифікати, щоб ставати професійними кравцями”, – зазначив Василь Кметь, директор Львівської муніципальної бібліотеки.

Проєкт реалізований спільно з КУ Інститут міста та ГС “Західноукраїнський кластер індустрії моди”, співфінансований Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках програми “Польська допомога заради розвитку” (Polska Pomoc Rozwojowa) і підтриманий Фундацією Ягеллонською.

“Радий, що завдяки програмі польської допомоги таке місце функціонує у Львові і мешканці та внутрішньо переміщені українці можуть здобувати тут новий фах. Сьогодні це місце вражає своєю красою і можливостями, тому ми дуже горді бути частиною цього проєкту”, – підкреслив Мацей Тройнар, директор Fundacja Jagiellonska.

Частину цього оновленого простору відкрили ще минулого року, щоб бібліотека могла безперервно працювати. Також весь цей час в приміщенні відбувалися курси кравецької майстерності.

На відкриття прийшла Оксана Караванська

На відкриття ProFashion бібліотеки прийшла відома  українська модельєрка та дизайнерка Оксана Караванська.

Окрім моди, я дуже люблю книги, справжні, паперові, тому коли я дізналась про цей простір, я не могла сюди не прийти. Тепер я знаю, куди віддам свою величезну колекцію журналів моди, які я збирала із 1995 року. Дуже цінно, що тут молодь, підлітки можуть вчитись творити одяг і ставати дизайнерами і кравцями. Це ті сфери, в яких потрібно розвиватися з дитинства, тому ваша майстерня – це ще одна знахідка”, – сказала Оксана Караванська.

Під час відкриття для гостей і перших відвідувачів показали фрагменти вистави “Розмова птахів” за Григорієм Сковородою від театрального центру “Слово і голос”, що є спільним проєктом Наталії Половинки, директорки, художньої керівниці і режисерки театру, та Оксани Караванської, яка створила унікальні костюми для цієї вистави-дефіле.Також в день відкриття тут провели майстер-клас для дітей зі створення ляльки-мотанки.

Бібліотека відчинилася за адресою Хуторівка, 24

Нагадаємо, сільська бібліотека з Львівщини увійшла в число кращих в Україні. А саме друге місце у номінації “Малі бібліотеки” отримала бібліотека-філія с. Уличне Трускавецької ЦБС Львівської області за проєкт “Створення бібліотечно-музейного дозвіллєвого центру в бібліотеці с. Уличне”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності